8 Haziran 2007 Cuma

Deep Purple - Stormbringer

Evet hepimizin albümün sondan başa aşık olması tesadüf değil :) çünkü tatlı en son yenir arkadaşlar. Stormbringer şüphesiz Burn ile birlikte anılabilecek Purple klasikleri arasındadır. Özellikle Glenn Hughes ve David Coverdale'in ilk vokal denemeleri bu albümlerdedir.

Stormbringer'ı 2004te Glenn Hughes ağızından canlı dinleme fırsatım oldu ve dedimki içimden gerçekten bi rock klasiği. Çünkü bazı adamların sesleri hiç ölmüyor gerçekten. Stormbringer'ın albümle aynı ismi taşıyan açılış şarkısıda yıllar sonra aynı tad ile dinlenildiğinde bana bunu kanıtlar gibiydi. Ozzy Osbourne, David Coverdale, Steven Tyler veya Ronnie James Dio sesinin sınırlarını zorlayan ama aynen Glenn Hughes gibi otuz sene sonra bile muhafaza edebilen garip adamlar olmuşlardır rock adına (kusura bakmayın Gilmour ve Waters için bunu söyleyemeyeceğim).

Önemli olan bir diğer özellik ise vokalin dışında Ritchie Blackmore piçidir. Bu herif gitar çalmayı kesin menenjit sonrasında falan öğrenmiş olmalı. Bir albümde bu kadar birbirine benzeyen ama aynı ölçüde akılda kalıcı melodiler yaratılabilir. Lady Double Dealer , Gypsy veya Love don't mean a thing gibi rock şekillendirici parçalara imza atmıştır Blackmore ve 1974ten sonra artık dünyanın Stormbringer'ı vardır.

Albümün ikinci tarafı dönerken yavaştan bir hüzün kaplar havayı ve iğne sona geldiğinde anlarız ki içimizdeki haras etkisi son şahaser Soldier of Fortune yüzündendir.
İyi dinlemeler

Buyrun burdan yakın,
http://lix.in/7571a2
Şifre : xxxrockrula.blogspot.com

3 yorum:

deserthawk dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
deserthawk dedi ki...

biz bunu canlı dinledik ooooolm çaaaaaaak falan tarzı bir ifadeyi nedense fücur arkadaşımızdan göremedik anca glen den güzel bir performans görmeyi başardık diyebiliriz.

Aynı zamanda blackmore un bu albümden sonra deep purple ayrıldığını ve tekrardan bir kaç sefer daha geldiğini de sözlerimize eklememiz lazım.
Bilindiği üzere değişimi seven bir grup devamlı müzisyen değiştirmeyi seviyorlar veya bir birleriyle anlaşamayan bir yığın ingilizde diyebiliriz. :P Birlişip birleşip dağılıyolar.

Fücur dedi ki...

biz bunu canlı dinledik olm zaten :) hatta seni çatlatmak isteseydiiim hem deep purple hem whitesnake hemide glenn hughes dinledim derdim di mi :) Satriani konserine gelen yok mu bu arada ? oturmacalıymış nassı olacaksa artık...