7 Ocak 2008 Pazartesi

Claymore

Yönetmen: Hiroyuki TANAKA
Senaryo: Yasuko KOBAYASHI
Dizayn: Takahiro UMEHARA
Orjinal Eser: Norihiro YAGI

İnsanları yiyerek yaşamlarını sürdüre bilen Yoma adındaki Şeytani varlıklar etrafa korku salmaktadırlar. Doğa üstü güçlere sahip bu varlıklarla insanların başedebilmesi mümkün diildir. Öte yandan Yarı Yoma Yarı insan olan savaşçılar bu varlıkları avlamaktadırlar. İçlerindeki şeytani gücü gerektiği kadar serbest bırakarakköy ve kasabaları Yomalardan kurtarırlar. Kendi güclerini ne kadar fazla kullanırlarsa o kadar fazla insanlıktan uzaklaşırlar. Ve herkesin bir limiti vardır. Şayet bu limit aşılırsa bu savaşçıların tekrar insan haline dönmeleri mümkün olmamaktadır. İşte bu savaşçılara Claymore denir.Claymore Benim sevdiğim animelerden birisi. Savaşçılar bana biraz Paladine şövalyelerini andırıyorlar. Çizimlerin çok güzel olduğunu söylemeliyi. ancak Yoma denen şeytani varlıkların çizimleri biraz daha iyi yapılabilirmiş sanki. Aralarında çök güzel olanlarda var ama çok kötülerde mevcut. Neyse kötü çizimli şeytani varlıklar kaniş gibi öldükleri için göz zevkinizi fazla bozmuyorlar(;> Ayrısa sisli havaların çizimleri çok bulanık gibi geldi bana tamam belki sis olduğu için ama insan alışınca net görüntü detaylı çizimlere sisli havalarda da aynı detayları arıyor. Tabi şimdi bu kadar laf ediyorsun al eline kalemi çiz o zaman daha iyisini diyen olabilir. maalesef cubuk adamdan öteye gidebildiğim pek sölenemez hehe neyse Farmerfam arkadaşımıza beni bu animeyle tanıştırdığı için teşekkürü bir borç bilirim vede hemen öderim. teşekkür ederim Farmerfam.
DipNot:
***Şunu belirtmeliyim ki bir oturuşta 17 bölüm izledim. saat sabaha karşı 4 olmuşş laaan diyerek yatağa attım kendimi kalan bölümleride ertesi gün bir çırpıda bittirdim. sürükleyici.
***ayrıca şarkısı nı beğendim ben bas geçişleri falan süper

3 yorum:

Farmerfam dedi ki...

Ben seni daha animeye doyururum sen gel hele bi... :D.. Saka bir yana Claymore uzun süredir yakalayamadığım tadı yakalatan bir anime oldu benim için de.

Bloodlust dedi ki...

Bende burada farmerfame teşekkür etmek istiyorum. O olmasa böyle güzel animelerden haberimiz bile olmayacak. Bugün(Pazar)ikinci kere seyretmeye başladım. Az buz değil 26 bölüm:)14 bitti,günde bitti:) Vampire Hunter D ve Elfen Lied dan sonra anime açlığımızı giderdi Claymore.Animelerle ilgileniyorsanız kesinlikle seyretmenizi tavsiye ederim.

Bloodlust dedi ki...

Arka arkaya postlar için özür dilerim ama Happynin Dipnotunu yorum attıktan sonra gördüm:) Jenerikte japonca kısım biraz komik ama müziğin hızlandığı bölüm gerçekten hoş.Ayrıca Clare ve Teresanın iç içe geçtiği ve İkiz tanrıçaların heykeline dönüştükleri kısımda gayet güzel.Bu japonlar bu işi hakikaten beceriyolar. Tebrik etmek lazım...