9 Ocak 2008 Çarşamba

Crysis

Crysis Silent’ın bahsetmeyeceği fps tarzı bir oyun. Kasım ayında çıkan oyun şu an yapabileceğimiz hiç bir sistemde high grafikler ile oynayamayacağımız. Halile medium ile idare etmek durumunda kalıcaz. Dağıtıcı firma EA olarak geçerken yapımcı firma sahibi 3 Türk’ten oluşan Crytek firması.

Crysis şu ana kadar oynadığımız fpslerden farklı olarak üzerimize giymiş olduğumuz giysiler bize ekstradan kabiliyetlermizi aktarıyor. Mesela ekstradan güç, speed, armor, görünmezlik gibi eklentiler sağlıyor. Ekstra güç dediğimiz zaman daha yükseğe zıplayabiliyoruz. Speed ise daha hızlı koşmamızı sağlıyor. Armorda ise kurşunlar geçmiyor. Görünmezlik ise sessiz bir şekilde ilerleyeceğimiz zaman işimize yarıyor. Tabi bu özelliklerin belli zamanları var. Speed deyip yarım saat speed ile geçiremiyoruz.

Aynı zamanda oyunda araçları kullana biliyoruz araba helikopter vs. haritanın biraz büyük olmasından bu özellik oldukça önemli bir noktadan bir noktaya geçmek oldukça vakit oluyor zira.

3 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

abi şimdi ben "Kasım ayında çıkan oyun şu an yapabileceğimiz hiç bir sistemde high grafikler ile oynayamayacağımız" cümlesine takıldım. yani cümle gramer olarak garip bir cümle yada acaba cümlemi(;> neyse onun dışında ne demek abi bu yıkıldım kaldı ki deserthawk aarkadaşımızın daha yeni hayvsni bir sistem almış olması ve bu yazıda bunu sarf etmesi üzdü beni. peki bu adamlar bu oyunu hangi sistemde derlediler yada oynadılar ???

deserthawk dedi ki...

abi sistem hayvan mayvan adamlar sanırsam 3 crossfire lı bir sistemde oluşturmuşlar oyunu yani bir sürü ekran kartını birleştirip oyun yağmışlar hehehe sen sistemi ne kadar hayvansıda yapsam bi yere kadar

deserthawk dedi ki...

bu arada cümlem gayet anlaşılır... :P