25 Ocak 2008 Cuma

Eureka


Bu diziyi, aylardır 2 sezonu ile elimde olmasına karşın, dün izlemeye başladım. Açıkcası diğer hastalık yapıcı diziler gibi bir özelliği yok, yani bir sonraki bölümde acaba ne olucak diye bir bağımlılık yapmıyor, her bölümde farklı bir konu işleniyor. Ama bu kadarda yerin dibine sokucak değilim diziyi kendine has bir izlettirme olayı söz konusu, eğlenceli, esprili bir dizi, keyifli vakit geçirmek isteyen Derleme arkadaşlarıma tavsiye edebilirim. Konusuna gelirsek;

2. dünya savaşı sonrası bilimin amacı dünyayı güvenli tutmak olmuştur. Sonraları Einstein'ın (evet bildiğimiz Einstein) liderliğinde bir ekip amerika da kuzey pasifik civarlarında bir bölgede dünya için yararlı olacak, çeşitli über-zekalı insanlar yetiştiren, en iyi plancı ve mimarlar ile ideal yaşama alanlarını tasarlayan-üreten, en iyi çocukların, en sağlıklı insanların yetiştiği ama aynı zamanda kimsenin bilmeyeceği (Tabiki Pentagon hariç) bir kasaba kurarlar ve bu kasabanın adı Eureka'dır. Ama bu kasabanın da problemleri, iniş çıkışları vardır.
Hikayemiz, İşine sadık bir US Marshall olan Jack Carter'ın kızı Zoe ile Eureka yakınlarında araba kazası geçirmesiyle başlamakta. Daha sonra gelişen olaylar sonucunda Eureka'ya Şerif olarak atana Jack ve kızının hayatları değişir. Zaten dizi boyunca Jack'in sürekli şaşırışlarına şahit oluyoruz.

3 yorum:

deserthawk dedi ki...

enteresan bir konusu varmış merak uyandırdı ama ona sıra gelcek daha çok dizi var. önce stargateler bitsinde bakarız daha başlamadığımı düşünürsek bayaa bir vakit alcak diyebilirim onlar için :D

happy owl ironic dedi ki...

elimde yalnızce 2. sezon bölümleri bulunan bu diziyi baya zevk alarak izledim. dahi bilim adamları kasabasında her köşede ayrı bi icad yapılıyor. ve bence süper bir kasaba.dizi de iyi ama devam ediyormu yoksa 2. sezonda bitiyormu ondan emin diilim.

Silentmoon dedi ki...

merak ettim ilk bölümü indiriyorum beğenirsem indirecem gerisinide :)