15 Şubat 2008 Cuma

Pulp Fiction (1994)

Arkadaşım ben bu filmi eleştirmem. Eleştiricek hiç bir noktası yok çünkü 10 üstünden 11 veriyorum, hatta 12 veriyorum. Müthiş bir film izlemeyenler hemen hiç vakit kaybetmeden oturup izlesin. Ama eklemek istediğim nokta beğenmeyedebilirsiniz. Bu filme daha eh işte fena film değilmiş diyenini daha duymadım, ya insanlar beğenir ya da beğenmezler ortası yoktur. Dün akşam sevgililer günü olması dolayısıyla dedim ki kendi kendime bir film izlemek gerek, ve Pulp Fiction’ı izlemekte karar kıldım. Çok mu alakalı; hayır değil ama film güzel arkadaşım oturup eğlenerek film izlemek gibisi yoktu.

Filmin konusunu bilmeyenler için anlatmayacam çünkü zaten ünlü bir film bla, bla yapmak istemiyorum adından dolayı izleyin konusundan dolayı değil. eee biraz markacılık oldu aslında ama, olduğu kadar. Film kadro sağlam; John Travolta, Uma Thurman, Samuel L. Jackson (bu adamın her filmi izlenir), Bruce Willis (bununda her filmi izlenir.), Ving Rhames gibi ünlü isimlerden meydana geliyor. Kadro böyle olunca oturup izliyorsun. Bide yönetmeni ve filmin yazarı Quentin Tarantino olunca değme keyfine. Filmde benim en çok hoşuma giden taraflarından bir tanesi konuşmalar, bu kadar anlamsız saçma sapan muhabbetler olamaz ama gerçekten de hayatımız bu saçma sapan muhabbetler üstüne kurulu olmasından kaynaklandığı için ilgi çekiyor. Sonra çekimler çok enteresan, bir yemek sahnesi var. Çekimi kesmeden yaklaşık bir 6-7 dk. geçiriyorlar ve kesinlikle sıkmadan geçiyor. Kurgu kısmında da hoplayıp zıplama metodunu kullanmışlar, olaylar bir bütün olsada 3-4 parça olayı bölüp bir birinden gösteriyorlar zamanda değişiklik yapıp geriye gidiyor olayın başını gösteriyor sonra sona gidip sonucunu gösteriyor.

Gelelim filmin müziklerine:(parça isimlerini belirtim yorumunu fucura bırakıyorum)

1. Misirlou - Dick Dale & His Del-Tones

2. Royale With Cheese - John Travolta

3. Jungle Boogie - Kool & The Gang

4. Let's Stay Together - Al Green

5. Bustin' Surfboards - The Tornadoes

6. Lonesome Town - Ricky Nelson

7. Son Of A Preacher Man - Dusty Springfield

8. Bullwinkle Part II - The Centurians

9. You Never Can Tell - Chuck Berry

10. Girl, You'll Be A Woman Soon - Urge Overkill

11. If Love Is A Red Dress (Hang Me In Rags) - Maria McKee

12. Comanche - The Revels

13. Flowers On The Wall - The Statler Brothers

14. Personality Goes A Long Way - John Travolta

15. Surf Rider - The Lively Ones

16. Ezekiel 25:17 - Samuel L. Jackson

2 yorum:

Fücur dedi ki...

valla Ardacım teşekkür ediyorum öncelikle bu yorum hakkını bana verdiğin için :) böylelikle okuyucular (ki sanki sadece ikimizmişiz gibi artık) sadece laf sokmaktan ibaret olmadığını anlıyorlar münasebetimizin.

Gelelim albüme; açıkçası burada eliştirilmeye müsait şarkılar yok çünkü kült bir film müziğine sahip Pulp Fiction. Hepimizin ismini bilmese dahi binlerce yorumunu dinlediği ve berbat edilmeye en müsait şarkı Misirlou. Rap rup bile yapıldı yani güzelim şarkı. Ama buradaki enerjisi ve yorumu gerçekten çok güzel kanımca.

Ardından Son of A Preacher Man diyorum benim favorim. Çünkü Dusty teyzenin sesi hep bi beni çemiştiriyor duygusal açıdan. Karıncalarım ayağı kalkıyor nedense. Bir klasik, bir kült, bir vazgeçilmez bu şarkı.

Ardından dünyanın dalga geçilmeye ve komik sahnelerde kullanılmaya en müsait gruplarından biri Kool & The Gang var. Ki Jungle Boogie yeterince absürd bi şarkı. Seviyoruz, saygı duyuyoruz. aynı şekilde chuck berry'e de... saygı !!

Son olarak eklemek istediğim konu, tüm bu kült şarkıların içerisinde John Travolta gerçekten harika sesini tekrar bizimle paylaşıyor Grease'den sonra. Başarılı film... başarılı film müziği

Dayanışma güzeldir ! Bilgi paylaştıkça artar ! :) esen kalın

happy owl ironic dedi ki...

süper film gerçekten. kültleri bünyesinde kucaklayan ve kendide bir kült olan bi film bence. fazla söze gerek yok müzikler güzel film güzel (;>