20 Nisan 2008 Pazar

Cafe Smart - İzmir

Sizlerle izmirde bir cafeden bahsetmek istiyorum. Bornova da küçük park tarafında, yanyana bir sürü kafenin olduğu bir sokak vardır. oradaki cafelerden birisi cafe smart. öncelikle sütlü neskafe yi sıcak sütle yapmaları dikkatimi çekti. çay ve kahvenin yanına koydukları küçük rulokat lar ve biskuitler de leziz. cafede bu tarz küçük detaylar hoşuma gidiyor. ayrıca cafede tabu, parsuil pursuite, pictunary tarzında bir çok oyun mevcut.uzun vede dar bir yapısı var kafenin. dışardaki masalar da inginç. masalar dönebiliyor. yani özellikle gönebilen masalar. kendi kendinize satranç oynıycaksanız ufak bir hamleyle masayı çevirip karşı tarafın hamlesini yapıp sonra hiç zorlanmadan tekrar çevirip devam edebilirsiniz. sanırım masaların asıl yapım amacıda bu. oynanan oyunlarda masayı çavirme rahatlığı sağlamak. ama asıl bu cafeyi derlemeye taşıyan sebep cafenin tuvaleti. tuvalette ne ararsanız var. cep telefonuyla çektiğim resimler pek kaliteli diil ama size bir fikir verebilir belki. küçücük bir tuvaleti var kafenin. tertemiz. iki ayrı sıvı sabun, nemlendirici, 3 ayrı el cremi, saç jölesi, saç spreyi, kulak temizleme çubuğu, diş ipi, pamuk, hatunlar için ped, ve daha bir sürü şey. bunların dışında tuvalette küçük oyuncak kaplanlar var camın önünde. aynaya yapışmış üç dört tane oyuncak ayı, sifonun üstünde küçük biblolar, . . bir sürü şey daha. garip bir şekilde o küçücük tuvalete sığdırmışlar. izmire yolunuz düşerse mutlaka uğrayın ve en azından bir çay için (;> tuvaletine uğramayı unutmayın.

5 yorum:

Farmerfam dedi ki...

Sevgili Happy, benim bildiğim kadarıyla sen Bornovaya gitmezsin uzaktır üşenirsin..Bornovaya kadar nescafe yi süte yapan ve yanında kurabilyeler veren masalarda tabu vs. oyunlar oynanan bir kafe ye gittiysen...Hatun olasılığını arttırmış olmaktasın farkında mısın bilmiyorum..Bu yazı bir çeşit itiraf mı acaba diyorum :D

deserthawk dedi ki...

waow demek istiyorum farmer'a güzel bir noktaya parmak bastı tam bir şerlok holms edası taşıyor yorum :D cevabı merak ilen bekliyoruz mutlubaykuş.

Bloodlust dedi ki...

Sevgili farmerfamdeki bu gözlem yeteneği, bu detaycılık beni de şok etti. Umarım tahminleri doğru çıkar ve Sevgili happy owlu yanında bir tavuk ile acil olarak görürüz. Bu arada tavuğu mecazi anlamda kullandım hemen bik bik etmeyin. Figment bilir ne demek istediğimi.

figment dedi ki...

-figment babanın bir çifliği var çiftliğinde "tavuk"ları var
-bu haftasonu "tavuk"çu ya mı gitsek
-kaz gelecek yerden "tavuk" esirgenmez
.. bunlar da mecazi anlamda... ;)

happy owl ironic dedi ki...

eviminden fazla uzaklaştığımı kabul ediyorum. kuzen burdaydı. onun doğumgünü kutlamaları vesilesiyle gidilmiştir mekanlara.