25 Nisan 2008 Cuma

Du Levande / Siz,Yaşayanlar

Yönetmen :Roy Andersson
Yapım : 2007
Ülke : İsveç Almanya Fransa Danimarka Norveç
Tür : Comedy
Süre : 95 dakika
IMDB Puan : 7.7/10

2000 yılı Cannes Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen “İkinci Kattan Şarkılar”ın ardından, İsveçli yönetmen Roy Andersson, Avrupa Film Akademisi Ödülleri adayı olarak açıklanan son filmi “Siz, Yaşayanlar”da kendine özgü loş mizah ve ‘disiplinli basitlik’ anlayışını sürdürüyor.
Goethe’ye ait, insan varoluşunun kırılganlığına değinen bir sözden yola çıkan “Siz, Yaşayanlar” geleneksel bir öykü yapısını takip etmek yerine bir tema ve temanın önerdiği atmosfere yoğunlaşarak sinema anlatısına özgün bir yaklaşım geliştiriyor. Andersson’un kamerası, günlük yaşamın podyumundan çekip aldığı bir dizi kısa öykücüğün, çeşitli duyguları ve çatışmaları içeren gündelik olayların arasında geziniyor. Yönetmenin ayrıntı hassasiyeti, yapay çevreselliğin ustalıklı kullanımı ve geniş açılar ve uzun planlara ağırlık veren kamera jargonu, filmde sunulan ‘yaşayan tablolar’a derinlik katarken onları felsefi bir soruşturmanın parçalarına dönüştürüyor.
Hayal kırıklığına uğramış veya aldanmış aşıklar, saplantısı maddiyat olan bir psikiyatr, ayrımcı bir müdür, intikamcı bir berber, bir profesörün asi oğlu, bir Rock stara aşık olan genç bir kız… Her biri bir diğeri kadar dünyevi acıdan payını almış, hayalleri sakatlanmış, sevgiye ve kabullenilmeye aç olan bu kişilikler “Siz, Yaşayanlar”ın renkli karakterlerinin bir bölümünü oluşturuyorlar.

Sabrederim indiririm diyenler için :
File size:295 mb Mp4
Language: Swedish (Turkce altyazılı)
http://netload.in/datei816a6c8f22e8f09fc426518192f5b3f3/DuLevande.rar.htm

Not:Sanatsal filmlerden hoşlanan sevgili arkadaşlarım Deserthawk, Bloodlust ve Atıl için gelen bu post sevgili dostum Figment e ithafen atılmıştır(O anlar!) :D

5 yorum:

atil dedi ki...

istanbul film festivalinde kaçırdığımız bu filmi burada görmek çok iyi oldu. bu post için seni ayakta alkışlıyorum :D izledikten sonra bir daha yorum yapcam. sanatsal film postlarını daha çok görmek istiyoruz tüm yazarlara duyurulur :D

Bloodlust dedi ki...

Sevgili farmerfame teşekkürler.Benide sanatsal filmler sevenlerin arasına koyunca şaşırdım birden. Gerçekten öylemiyim? Yani bumudur dışarıya verdiğim imaj? Hayret. Neyse bu filmin adını duymuştum ama izlemeye fırsatım olmamıştı. Linkten download edeceğim ama 95 dakikalık bir film için 295 mb biraz az değil mi? Bu arada figment anladı belkide biz birşey anlamadık. Merak ettik:)

atil dedi ki...

Fırsat buldum indiriyim dedim ama sorry we dont host the file gibi bir yazı çıkıyor karşıma :(

atil dedi ki...

yeni linkler :

http://netload.in/datei7cbdd84023dabf4c170b37bdab72a524/dnb-dl.part1.rar.htm

http://netload.in/dateic62fc835717e7ac9f81ad9d22f67694b/dnb-dl.part2.rar.htm


PASS:
http://irfree.com

Adsız dedi ki...

cok tşk ederim elinize sağlık