16 Nisan 2008 Çarşamba

Zorla Zorla Nereye Kadar

Pek çok noktada zorlanamadan tabir yerinde ise tırmalamadan ilerlenmediğini düşünen bir yapım var, çalışan insan zorlanır. Zolandığı konuya odaklanıp çözer. Çözdüğü konu üstünde bir daha zorlanmaz.

Benim burda bahsettiğim zorlama konusu zorla güzellik olmayacağı, belki biraz haraslayarak belki birazcık çaba ile insanlara istediğimiz noktaya getirmeye çalışırız. Insanın doğasında olan bir şey ama ne kadar bu çaba içerisinde olursak olalım karşı taraf istemez ise bir noktadan başka bir noktaya getiremeyiz. Belki görünürde olmuş gibi gözükür ama içinde o noktadan çok uzaktır. Bıraktığımız zaman ise eski yerine bir ok gibi gider. Ve adamın ve kendimizin zamanını çalmaktan başka bir şey yapmamış olduğumuzu görür daha çok üzülürüz. Herkes kendi sınırları içerisinde ilerlemesi, kulvarlarımızı bilmemizi ve insanları zorlamanın bizi bir noktaya ulaştırmayacağını yenilemek isterim. Zamanlarımız kıymetli ve bu zamanlarımızı boşa geçirmek yanlış. Hayallerimizin gerçeğe dönüşmesi zorlama ile olmamalı kendiliğinden “casual” bir şekilde olamalı.

2 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

okudum ve bende casual demek istiyorum.

Fücur dedi ki...

bu yazıya katılmamak mümkün değil, özellikle duvar teması ilede galet bütünleşik bir sanatsal konjükte oluşturmuş ! Gerek aşk acısı için gerek ticari bunalım niteleyen bir üslupla yazılmış olsada hayatımızı betimleyen bir konu hakikaten. sevgiler...