18 Haziran 2008 Çarşamba

Büyüdük Ne Oldu?

Küçüklüğümüzde şöyleydi, böyleydi. Kimimiz yaramazdık, kimimiz asi idik, kimimiz annemizin sözünden çıkmazdı, kimi çalışkandı, kimi tembeldi, kimi kafa gözü dağılmış gezerdi. Bir söz vardırya hani 7 sinde neysen 70’de de osundur diye. Ben o söze inanan biri değilim. Belli alışkanlıklarımızdan kurtulamayabiliriz belki ama bazı alışkanlıklarımızdan da kurtulabileceğimize inanıyorum.

Burda hepimiz üniversite bitirmiş okumuş adamlar olarak büyüdüğümüzü de iddia edersek eğer; ki yok öle bişey. En azından ben büyümüş gibi hissetmiyorum. Ancak artık çalışan para kazanan bireyler olarak yıllardır ailelerimizin annemizin babamızın kırarız yada bozarız diye almadıkları oyuncakları bir bir alarak, çocukluğumuzda yapamadıklarımızı şimdi gerçekleştirdiğimizi görüyorum, mesela teknolojiye meraklı bir birey olarak bazı alet vede edevadı istediğim gibi alıp onlarla oynayabiliyorum. Ya da istediğim kadar gece gezebilme gibi bir lüksüm var. Ancak bunların hepsi bazı zorunluluklar getirmesi de ayrı bir nokta.

Dün akşam trt 2’de Okan Bayülgen çıkmıjş ve şu sergisi hakkında ve kendi hakkında birşeyler anlatıyordu. Anlattığı konunun özü ise ben sıradan bir insan olmak istemedim ve sıradan olmamak için elimden gelen herşeyi yaptım vs. vs. şimdi düşünüyorum biz sıradan adamlar mı olduk. Ya da sıradan olmak bu kadar kötü birşey mi? Büyümenin getirdiği kötü noktalardan bir taneside bu mudur? Bir başka soru ise bu günlerde okuduğum bir kitapta geçiyor. Onda da yazar diyor ki küçüklüğümde bulduğum huzuru büyüdükçe kaybettim ve savaşarak o huzura tekrar kavuşmak için elimden geleni yaptım.

Şimdi soruyorum büyüdükte ne oldu, huzurumuzumu kaybettik, sıradan mı olduk, yoksa çocukluğumuzda elde edemediğimiz oyuncakları alıp koca birer çocuk mu olduk?

7 yorum:

Farmerfam dedi ki...

Kesinlikle sıradan olmadık, FC49 ruhunu yaşatan hiç bir birey sıradan olmadı gerek deli oldu gerek çılgın gerek aşık gerek teknoloji tutkunu...ama sıradan asla olmadı. Ben böyle görüyor ve ekliyorum evet ben kocaman bir cocugum. Kimse kusura bakmasın.

Silentmoon dedi ki...

Belki 50 imden sonra sıradanlaşırım ama sıradan olmadığımıza katılıyorum. Hatta çoğu insandan daha çok içimizdekiçocukla uğraşıyoruz bence ve bu bize kimi zaman manyak yerine koymalarına neden oluyor hatta koydukları zaman mutluda oluyorum çünkü o zaman farklı olduğumu hissediyorum. Galiba asıl olay bekar evinde başlıyor niye derseniz merzifonda ki fabrika üni zamanında bekar evinde kalan insanların anlattıklarını duyunca içimden bizim yaptıklarımı yaşadıklarımızı ve umursamazlıklarımızı duysalar koparlar herhalde diye düşündüğüm zamanlar oldu ki bu yaşananları anlatmak o kadar zor ki... tabii ki bizim gibi üni yaşayan başka insanlarda olabilir ancak bence bunların en fazla %10 arkadaşlarıyla ilişkilerini koruyabilir veya devam ettirebilir ve biz bunu becerebilen nadir arkadaş gruplarındanız, bu bizi daha yolun başında sıradanlıktan çıkarıyor. Tabii bir de sıradanlıkla neyi kastetiklerinide anlamak lazım devamlı işe gelip giden insanlar sıradansa onlar için sıradan sayılabilir ancak bunlar zaten olması gereken gerçekler önemli olan zaten var olan gerçeklerin içinde sıradanlığın dışına çıkabilmekse bence hepimiz yapaıyoruz bunu gibi geliyor bana...

Fücur dedi ki...

Ben sıradanım arkadaşım... fakat şöyleki gel şunu yapıyoruz eğlenceli, gel şurdan atlıyoruz şuraya çıkıyoruz densin anında ordayım. Ama sıradanım. çünkü herkes herşeyi yapıyor yapabilir. Çoğunluğun yaptıklarını yapmak bazen terbiyeli bazende koyun olmamıza sebep olsa da aradan sıyrılıp toplumun sıradan yaptığı şeyleri eğlenceli ve katlanılabilir hale getirebilirsen hem zeki hemde işe yarayan biri olduğunu hissediyorsun.

happy owl ironic dedi ki...

hehe ben sıradanım dien insan gece eylencesinden fc49 a dönüşte asfalta yatıcam bwn sizdde benim üstümden atlayın diyen ve yolun kalanını grupça birbirlerinin üstündeen atlayarak f49 a ulaşan insanla aynı kişi dimi hehe(;>

Fücur dedi ki...

deşifre olmayalııııım :) gençliğimizde kaldı o hareketlerimiz paşam...

deserthawk dedi ki...

hahaha diye gülüyorum sana ya deşifre olmayalımmış :D valla burdan bir deşifre ederiz seni postları silmeye yetişemessin :D

Fücur dedi ki...

Emrahcım arkadaşa gereken yaptırımı uygulayalım artık ! kolay gelsin