4 Haziran 2008 Çarşamba

Elfen Lied


2005 in sessiz geçen aylarında sevgili HappyOwl ile izlediğimiz bu animeyi ikimizin de şimdiye kadar sizlerle paylaşmamış olmamız sanırım büyük hata olmuş. Bu seri ikimizde de kısmi ruh sağlığı bozukluğuna yol açmış olsada bir solukta bütün bölümlerini izlemiştik.
Elfen Lied, özellikle müzikleriyle herkesi etkilemeyi başaran bir anime. Özellikle giriş şarkışı olan Lilium ise dinlemeye değer bir parça.

13 bölümden oluşan bu animenin gelelim konusuna;

İnsanların bir sonraki evrimi olduğuna inanılan Dicloniuslar, bilim adamları tarafından insanlığın düşmanı olarak sıfatlandırılmıştır. Normal insanlardan fiziksel olarak tek farkları iki boynuzlarıdır. Oysa çok farklı bir silahları daha vardır, hatta bu tehlikeli silahla doğmuşlardır. Bu tehlikeli silahın bilimsel adı vektördür. Vektörler, normal insanların göremediği ortalama 2 mt. uzunluğundaki kollardır. Öldürmeye eğilimli Dicloniuslar, bu silahı kullanmayı öğrendiklerinde insanlığı yok etmeye çalışan varlıklar olurlar. Bunun için önleme ihtiyaç duyan bilim adamları, doğan bütün boynuzlu çocukları ya öldürür, ya da laboratuvarlarda denek olarak kullanmak için hapsederler.

Bir gün bu laboratuvarların birinden kaçmayı başaran bir Diclonius, insanların arasına karışır. Adı Lucy olan bu Diclonius, kaçarken başına aldığı bir kurşun darbesiyle hafızasını kaybetmiş ve kişiliği bölünmüştür. Sabaha karşı denizi izlemeye gelen iki kuzen Yuka ve Kouta, sadece "nyuu" diyebilen iki boynuzlu çıplak bir kızla karşılaşırlar. Nyuu'yu evlerine götürürler ve onunla yaşarlar. Ama Nyuu'nun hafızası zaman zaman yerine gelir ve o zaman acımasız katil Lucy'ye dönüşür.

İnsanlığın yok olmasını engellemek isteyen bilim adamları Lucy'yi öldürmek zorundadırlar. Bunun için önce Nana(7 numara) daha sonra da Mariko (35 numara)yı kullanmalıdırlar.

Evi, zamanla Yuka, Mayu ve Nana ile dolan Kouta, zaman içerisinde unuttuğu bazı şeyleri hatırlayacakdır...

Anime severlerin en kısa zamanda izlemeleri ve dahası mutlaka arşivine katması gerektiğini düşünüyorum.

1 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

süperdi gerçektende. bir animenin insanı pisikolojik bunalıma sokabileceğini ve ruh sağlığını nasıl kısa sürede bozabileceğini denemiştik. gerçi pek te kısa süre denemez aralıksız izlemiştik bütün bölümleri sanırım.(;>