18 Eylül 2008 Perşembe

Aile Ile Tatile Çıkmak

Tabii ki hepimiz yeri geldiği zaman ailelerimiz ile beraber tatile çıkmışlığımız olmuştur. Bu olay küçük yaşlarımızda güzeldi. Eğlenceliydi. Sonra büyüyüpte hele ki üni. çağına gelindiği vakit yanlış olduğunu farkediyor insan. Özgür olmayı özleyen bünye, yazlık mekana gittiği zaman (hele ki ankaradan gelmiş ise bu bünye denize açlık hat safhadadır) böyle etrafta rahatça bir şekilde gezip tozma ihtiyacı içerisine giriyor. Bundan dolayıda aile ilen olan tatil olayını uzun bir zaman önce kapadığımı düşünüyordum. Ne kadar doğru bir karar verdiğime şimdi tekrardan ikna oldum.
Aile ile olan tatil yazlık ev, bir yakının evi, otelde, kampta olmaz üzere çeşitlilikleri vardır. Hepsinin ortak özelliği rahat edememenizdir. Ben bu yazıda sipesifik olarak yazlık evi işliycem. En kötüsü olduğunu iddaa edebilirim. Çünkü insan kendini deplasmandaymış gibi hisseder. Herşeyi kendi istediklerine göre düzenledikleri bir evde adım attırmazlar size. Hele ki bulunduğunuz yerde arkadaş edinmemiş iseniz. Evi ben 25 yaşında aldıkları için edinmem elbetteki zor. Resmen s....tınız demektir. Çünkü ne yer ne yordam bilirsiniz. Evinizde rahat rahat içki içemezsiniz. Evdeki zamanınızı odanızda tıkılırsınız. Ankaradaki evden tek farkı arkadaşlarınızın olmaması ve burda deniz olmasıdır. O zamanı daha çok denizde geçirmeye çalışırsınız. Sonra annenizin ve babanızın neden ısrarla buraya çağırdıklarına anlam veremezsiniz. Kısaca ben çok kaçtım ama genede yakalandım. Benden tavsiye siz siz olun bu duruma yakalanmayın.

Not: Resim alakasız gibi görünebilir ama bence süper resim ondan dolayı bunu koymayı uygun gördüm itirazı olan? :D

3 yorum:

Farmerfam dedi ki...

Serzenişine aynen katılıyor ve Foçaya yıllardır neden ailemle gitmediğimin sorusunun cevaplarını senden duyduğum içinde ayrıca seviniyorum sevgili Çöl Şahini. Ayrıca resim cok uyuz olmus boğazına dizilmiştir herhalde o biracıklar :D

happy owl ironic dedi ki...

resim süper hakkaten süper nispet resmiymiş (;> aile ile tatil yorumlarına da katılmadan edmiycem güzel belirleme, civarda yaşıtın birilerini bulup arkadaş edinmek en iyisi kanımca tabi etraftakilerin kafa çıkma ihtimali düşüktür ama piyango gibi hele ki birde karşıcins ve yaşıtın ve güzel çıkarsa etraftaki insanlar işte o zaman yaşasın aile ile tatil demeye başlarsın hatta eve pek girmemeye başlarsın. bu durumda da ailen söylenmeye başlar yüzünü göremedik sözümona tatile geldik die, ilginçtir evin dışında geçirdiğin süreyi odanda geçirirsen o kadar laf yemezsin. neyse aile ile tatil piyango bileti gibidir, komşu çocuklarına bağlıdır. . . . . . .

Adsız dedi ki...

Aile ile tatil!! Denize düşüp yılana sarılmak gibi birşey:)Onlarlayken yapmak istediğim birşeyi asla yapamamışımdır,isteklerim gereksiz ve saçma bulunmuştur ve hep engellenmişimdir. Bizimkilerle yaptığım tatillerde kendimi özgür hissettiğim tek yer deniz kenarıdır. O da onlar yokken. Eğer yanımdalarsa "güneşin altında fazla durma", "dalga çok fazla denize girme bence" gibi laflara da maruz kalmışımdır :)Kısaca eğer ailenle tatile gitmek zorundaysan yanında mutlaka bi arkadaşını götür ve onla takıl yoksa Venom gibi "welcome to hell" diyorum :)