29 Ocak 2009 Perşembe

Bad Company - Bad Company


Sabah yazdığım yorumun üzerine neden bu albümü tanıtmıyorum diye düşündüm. Klasikler arasında bunu nasıl unutabilmişim acaba ? Herneyse Bad Co. ile tanışmam çok değil birkaç sene öncesine dayanıyor. Shades'den plak alırken yine değişik bir Deep Purple - Led Zeppelin tartışmasına denk gelmiştim. Süleyman abi anlatıyorda anlatıyordu. Sonra araya şimşek gibi bir konu sokup Bad Company'den bahsetmeye başladı. İlk aldığı plağı falan filan tümünü anlattı ve sonuna ekledi "Purple'ıda Zeppelin'i de severim ama Bad Co. başkadır !" Vay anasını dedim kimdir bunlar acep dedim ? Dinledim beğendim sevdim bağlandım. Öyle gruplar vardır ki ilk albümleri müthiştir ve daha sonra ne yaparlarsa yapsınlar sizi ikna edemezler. Elemanlar değişir, tür değişir, ses değişir ama o ilk albümü yakalayamazlar. İşte Bad Co. benim için böyle bir grup.

Bad Company, şu an hala daha Queen + Paul Rodgers diye kendini kepaze eden grubun o "artı"dan sonraki isminin önderliğinde kurulmuş bir gruptur. Paul Rodgers daha önce Free isimli grubun vokalisti ve bir çok hit şarkıya imza atmış adamdır. Sesi iyidir deri pantolon giyer top sakalı vardır. Velhasıl hard rock bi amcadır.

Bad co ise iki gitarın tadını diğer sıkı gruplar gibi bize yaşatan sağlam kaliteli müzik yapan bir gruptur. Bu albümü de yanlış hatırlamıyorsam Atlantic Recordstan çıkmıştır. Plağımın üzerinde onun logosu vardı diye hatırlıyorum. Ve diğer albümler başka bir plak şirketi tarafından yayımlanmıştır. Bunu neden söylüyorum çünkü Atlantic Records Bad Co. yu keşfeden firmadır. Yani Ahmet Ertegün 1974de yine rock dünyasına R&B dünyasına kattığı müthiş isimler gibi bir isim katmıştır.

Albümü dinleyin, sevin, bağlanın, alın... Gönüllerin "Adsız"ı Senem arkadaşıma bu albümü hatırlattığı için teşekkür eder, parçalar için hislerimi aşağıda dile getiririm. İyi dinlemeler.

Bad Company - Bad Company (1974)

1. Can't Get Enough (Klasik rock tarihinde akılda kalıcı ve her barda çalınmaya müsait bir şarkı varsa o da budur !)
2. Rock Steady (İnsanı bi anda coşturup gaza getiren ve bir sapıtma havası yaratan harika parçadır)
3. Ready for Love (Ben bişi demiyorum Senem desin :)
4. Don't Let Me Down (Pek bi ısınamadığım ama müzikal olarak diğerlerine benzeyen parçadır )
5. Bad Company ( Harikadır aklıma övecek pek bi cümle gelmiyor. Bu böyle sözlerinden ziyade sanki bir heavy metal parçaymış gibidir. Ama süperdir insana saçma bi özgüven aşılar ve arabada güneşlik olmadığı halde tavandan çıkma isteği uyandırır. )
6. The Way I Choose (Albümün temposunu bir anda aşağıya çekip garip üflemeliler eklenmiş değişik düşük tempo bir parçadır)
7. Movin' On (Çok çok çok .... hayır hayır baya iyidir)
8. Seagull ( Tek kelimeyle harikadır, bu albümü tamamlayan ve ruhlarımızı kazıyarak temizleyen şarkıdır ! Dinlenince akla aynı dönemlerde çıkan Be Bop Deluxe parçası Sister Seagull gelir ki o da müthiştir.)

http://lix.in/-2e7781

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ooo heryerde adımı görüyorum, neyse artık ortaya çıktık, herkese selam diyeyim bari:)
Arada yazıyodum bişeyler bu aralar biraz fazla katıldım yorumlara, dikkat çekti herhalde :)
Bad Company'ye gelince süper bi albüm evet ayrıca paylaşmak zevkti benim için ama bende deserthawk'a tşk edeyim burdan :)
Parçalara yorum yapmaya gerek yok hepsi birbirinden güzel ve özel.
Bu arada bir de Electric Land diyorum, onu da dinlemeni tavsiye etmiyorum direk dinle diyorum :)