11 Mart 2009 Çarşamba

AmpliTube Fender!!


Evet arkadaşlar uzun zamandır merakla beklediğim AmpliTube Fender amfi/efekt modelleme programı sonunda piyasada. Doğal olarak demo sürümü de yayınlandı sonunda.

http://www.ikmultimedia.com/fender/download/ adresinden demosunu indirebilirsiniz. 10 günlük bir demo bu. 10 günün bitiminde gürültü vari biz ses çıkartacağı yazıyor.
Gelelim programa. Henüz demoyu deneme şansım olmadı. ama kullandıktan sonra yazacağım mutlaka( zaten şimdiye kadar kullandığım amfi simulatörlerini kıyaslayan bi yazı da düşünüyorum, neyse).
Program Fender ile ortak üretildiği için amfiler efekler vb lisanslı. Dolayısıyla Fender'in efsane olmuş amfilerinden 12 tanesini hem mümkün olan en iyi modelleme ile kullanabileceğiz hem de birebir aynı şekilde görüp kontrol edebileceğiz. Modellenen amfilerden bazıları; '59 Bassman® LTD '65 Twin Reverb® '57 Deluxe™ '65 Deluxe Reverb® '64 Vibroverb™ Custom Vibro-King® Custom Champion™ 600. (özellikle Champion 600 ü merak ediyorum, gitarı alırken Oğuz ile denemiştik, hatırlar.) Amfi dışında (kafa) 12 kabin, 6 efekt pedalı, 6 rack efekt ve mikrofonlar yer almakta programda.
Denedikten sonra görüşmek üzere.

3 yorum:

Fücur dedi ki...

Logo ve anlattığın kadarıyla program çok afilli gözüküyor. Gerçekten Guitar Rig veya bu program gibi benzeri araçları bize tanıtabilirsen memnun oluruz blog ailesi olarak. Yani konudaki bilgi dağarcığına güveniyorum :) iyi çalışmalar

happy owl ironic dedi ki...

evet gitar rig i son mangal toplantımızda denedik ve baya iyi performans aldım ben açıkçası bu kadarını beklemiyordum. ayarlarını figment yapınca bi de ses kartını da figment getirince süper sesler aldık benim laptoptan (;> bunuda bi incele dene bakalım olmadı bir sonraki mangan toplantısında da bunu deniyelim. eline sağlık.

atil dedi ki...

sonunda adamakıllı denedim. çok güzel bir program, böyle marka programlar gerçekten çok başarılı oluyor ve birde fender lisanslı sesleri barındırması daha da güzel. özellikle clean tonlarda guitar rigle yarışabilir. keşke dış görünüşü de guitar rig kadar sade ve görselliğin ön planda olduğu bir program olsaydı. bu tip programların çoğalmasıyla artık ciddi ciddi bir midi pedal almayı düşünüyorum :D