28 Nisan 2010 Çarşamba

Unutulan Iphone

Teknoloji camiası neyi konuşuyor, derseniz barda unutulan i phone u(;>

peki ala, hala bilmeyenleriniz varsa hikayeyi kısaca baştan alalım. bir apple çalışanı cebine yeni iphone prototipini koyup bir bara gidiyor. ve nasıl oluyorsa telefonun prototipini burda unutuyor. ve birisi bunu buluyor hey şuna bakın tamamen yeni model bir iphone diyor ve gizmodo sitesiyle bağlantıya geçiyor. gizmodo dediğimiz site teknoloji ve apple haberleri veren bir blog. ve gizmodo dakiler bu adamdan telefonu 5000 dolara satın alıyor. incelemeye başlıyorlar ve sonuçta bunun gerçektende apple a ait bir prototip olduğu kararına varıp bunu sitelerinde yayınlıyorlar. bunun gerçek olduğunu uydurma haber olduğunu ucuz bir kopya olduğunu konuşurlarken vurucu hamle apple dan geliyor. ve gizmodo sitesine bir mektup yazarak ürünün kendilerine ait olduğunu ve geri iadesini talep ediyorlar. ve bommm piyasaya duyurulmamış bir ürünün resimleri heryerde dolanıyor. gizmodo dakilerde ürünü iade ediyorlar ancak tamamiyle söküp inceleyip geri topldıktan sonra tabiki.

İşler buraya kadar yeterince garip diilmiş gibi, poliz gizmodo editörünün evinin kapısdını kırıyor içerdeki sunuculara bilgisayarlara el koyuyor. arama emirleri var ellerinde yasa dışı bişiler mi arıyorlar pek bir fikrim yok ve gizmodo editörü polis departmanını dava etmeye hazırlanıyor. Yasalardaki haber kaynaklarının korunması maddelerine dayanarak.
Şu an için tartışılan nokta blogger ların haberci yada basın sayılıp sayılmayacağı, polisin haksız olduğu, apple çalışanının barda bir prototip unutacak kadar sarhoş olmak için ne içmiş olabileceği (;> ne içtiyse öğrenip ondan içmemiz gerek sanırım. İşte konuşulan konular bunlar. Tüm bu olan bitenin bir düzmece reklam kampanyasının bir parçası olduğunu düşünenlerde var tabi. prototipi unutan adamın hala apple da çalışıyor olması en büyük dayanakları. bunun yanında bu adamı apple ın kovmamasının sebebinin apple imajını zedelememek alduğunu düşünenlerde var.
Peki siz ne düşünüyorsunuz?

http://gizmodo.com/5520471/the-tale-of-apples-next-iphone?skyline=true&s=i

2 yorum:

Aikanaro dedi ki...

Dahası da var :

http://www.ntvmsnbc.com/id/25087321/

kısaca sitenın edıtorunun evıne baskın yapmıs polıs. yanı once viral reklam mı acaba dıye dusundum ama yanı reklam olsa bu kadar ısı abartmaya gerek kalmazdı heralde dıye dusunuyorum. yada Cıdden reklam yapmaya calıstılar ama gelen tepkılerden sonra apple "walla unutmus salak , bızım haberımız yok boyle bı ısten" demek ıcın de bu baskını ıstemıs olabılır. Onumuzdekı gunler gosterıcek ne oldugnu

Silentmoon dedi ki...

ve o sitenin editörüde karşı dava açmış... :) Neyse asıl mesele şu aslında... bilerek veya bilmeyerek ürünü sızdırdılar piyasaya ama sonuç pek iç açıcı değil gibi geldi bana... çünkü haber yeni bir apple ürünü için beklenen etkiyi yaratmadı gibime geliyor.

Aslında insanlarda sıkılmaya başladı sanırsam yeni apple oyuncaklarından hele son ipad fiyaskosundan sonra(Bana göre) artık ilgi çekmez hale geldi...