29 Aralık 2011 Perşembe

Orhan Veli


Merhaba Sevgili Dostlar,

Bloodlust Derlemeye geri döndü. Bir dönem sözlük yazarı olduğu için Derleme'nin pabucunu dama attı ama şimdi bin pişman. Sözlükte, buradaki dost ortamını, geyiği, türkü tadında sohbetleri bulamadı. Gelirken de boş gelmedi. Son İstanblue (İstanbul veya Şehr-i Constantiniye de denebilir) seyahatinde keşfettiği bir mekanı sizlerle paylaşmak istedi.

Mekanın adı Orhan Veli Şiir Evi. Bir arkadaşın tabiriyle çok "mır mır" bir yer. Alkol yok baştan söyleyeyim hemen cıvımayın. İstiklal Caddesinde gezinmekten yorulunca hemen İmam Adnan Sokağ'a dönüp tam karşıdaki binaya giriyor ve ilk kata çıkıyorsunuz. İçerisi loş ve sessiz. Oturanlarda fazla gürültü patırtı etmiyor. Hatta herkes kısık sesle konuşmaya özen gösteriyor burada. Bu durumdan dolayı çok mır mır bir yer sanırım. Mekanın bir de kedisi var adı Mısır. Merak edenler facebook profilime bakabilir kendisi için. Peki efendim alkol yok biz ne yapacağız orada diyebilecekler için; oturun kitap okuyun, düşünün, yazın, çizin. Çok huzur verici bir yer.

Menüde en altta şöyle bir ibare var.

"yukaridaki her sey zaman zaman hatta sık sık bulunmayabilir..

detay belirtmezseniz (ince belli çay vs.) kafamiza gore takılırız.."

:)


Bir de resim koyalım ki atma bloodlust diyebilecekleri şimdiden ekarte edelim.

3 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

mekan pek eğlenceli değilmiş gibi sanki ama işletmesini yapan lar baya eğlenceliler sanırım(;> menüde yazanlarla tavladılar beni. yolum düşerde unutmazsam uğrar bir ince belli bardakta çay isterim detaylı detaylı (;>

Fücur dedi ki...

güzel ve sakin bir yere benziyor. Herşey alkol değildir tabiki, bence bu tarz yerler genelde daha eğlenceli olabiliyor çünkü insanlar birbirlerini duyabilip ekranlara bakmak dışında birşeyler paylaşabiliyorlar.

happy owl ironic dedi ki...

bak şimdi senin yorumu okuyunca canım ne istedi biliyormusun. şöyle havalar ısınsada papazın bağına gitsek gözlememizi semaverde çayımızı söylesek. ulan durduk yerde canımın çektiği şeye bak arkadaş ya (;>