Film endüstrisi son 10 yılda yakaladığı en iyi seri bilim kurguda oldu. Bunun başlıca sebebi bilgisayar ve animasyon tekniklerinin gelişmiş olmasından. Görsel etkinin konu ve senaryonun önüne geçmesindendir.
-The Matrix Trilogy bu serinin başlangıç noktasındandır. Görsel olarak çok zengin olan matrix ilk filmiylede çok büyük bir hayran kitlesi oluşturmuştur. Belirsizliği, farklı çekimleri, siyah gözlükler ve deri ceketleriyle 2000'lerin başında büyük ilgi uyandırmıştı.
- Temelleri 1980’lerde atılan Terminator ise 2000’lerde Terminator 3: Rise Of The Machines ve serinin şu ana kadar ki son filmi Terminator Salvation ile yapay zekanın ulaşabileceği noktalara dikkat çeken filmin 4. süde yolda.
-I,Robot ise Isaac Asimov’un kısa öykülerinde yola çıkarak oluşturulmuş bir yapım, yapay zekanın ön planda olduğu başka bir film.
-Wall-E ise her yaş grubundan izlemesi gereken bir animasyon. Film wall-e adlı robotun başından geçen olayları anlatıyor. İçinde çok az konuşma olsa da hiç farkına varmadan izleten güzel ve de eğlenceli bir yapım.
-Yapay zekanın kullanıldığı ve ya farklı bir ırk olarak geçen Transformers serisi ise, bilim kurgunun yanında, eğlenceli ve aksiyonun bol olduğu bir film olarak karşımıza çıkıyor.
-Avatar; görsel olarak farklı tekniklerin kullanıldığı 3 boyut teknolojisi ile geliştirilmiş. Yüksek maliyetli bir film.
-District 9: Son zamanlarda amatör kameralı filmlerin moda olmasından yola çıkan yapımcılar değişik bir filme daha imza atmışlar. Uzaylı yaratıklar dünya ya inerler. Uzun bir süre dünyada kalırlar. İnsanlar onların kullandıkları silah teknolojisini öğrenmeye çalışırlar. Uzaylılar ise tekrar gezegenlerine dönmek istemektedirler. Güzel ve değişik bir tür.
-Surrogates, teknolojinin ilerlemesiyle insanların artık evlerinden çıkmadan robot modelleriyle işe gittikleri, tatile çıktıları bir dünyada geçiyor. İnsanlar bu robotlara bağımlılıkları anlatılıyor. Farklı bir toplum yapısı çizilmiş.
5 Mart 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder