Baykuşun kafasına takılanlar 1;
şimdi arkadaşlar internette gezinirken şöle bir bilgiyle karşılaştım.
1955 yılında, Einstein öldüğünde, Thomas Harvey adlı bir patolog, incelemek üzere beynini koruyarak örnekler aldığı söyleniyor.
peki ya bu örnekler halen korunuyorsa. Ve günümüz deki kopyalama teknolojisiyle Einstein kopyalanırsa, bu sizce insanlık adına mütiş bir gelişme sürecinin başlangıcı mı olur? yoksa yokoluşun başlangıcı mı?
19 Nisan 2007 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Einstein öldüğünde henüz transistörler dünyada yaygınlaşmıştı ve kompiterler yapılmaya başlanmıştı. Eğer kopyalanırsa günümüze ayak uydurabileceğini sanmıyorum çünkü yemek yemeyi bile unutan bi adammış. Ki kuzeniyle evlenen bi insan kendisi. Tasvip etmiyoruz Türk aile yapısı olarak.
Fakat Nikola Tesla veya Thomas Alva Edison gibi dahiler kopyalanırsa, işte o zaman Amerikalılardan başlayarak tüm ırklar başka gezegene göçerler ve biz Türkler dünyanın hakimi oluruz :) kanımcaa.
Sevgili Happy Owl üçüncü seçenek olan c şıkkını seçiyorum ben. Yani hiçbiri. Einstein kopyalansa ne müthiş bir süreç başlar nede yokolulun başlangıcı olur. Sadece çok zeki bir bilim adamının tıpatıp benzerini elde ederiz. Muhtemelen oda Einstein ile aynı zekaya sahip olacaktir ama orjinali gibi bir bilim adamı olabilmesi zor bir ihtimal gibi geliyor bana.
Einsteini, Einstein yapan zekasi olduğu kadar yaşadığı dönem ve hayat şartlarıdır. Bunlar birbirlerinden ayrılamaz bence. O yüzden insanlar klonlansa bile asla orjinalin aynısı olamayacağını savunuyorum ben.O yüzden gerek yok böyle şeylere.Zeki insanlari klonlamaktansa güzel olanlari klonlamak kesinlikle daha faydalı. ;)
Yorum Gönder