29 Nisan 2010 Perşembe

Bahar Şenlikleri - 2010



Evet arkadaşlar bu yılda geldi Mayıs ayı bu demek oluyor ki Üniversite Bahar Şenlikleri nin zamanı. Sizler için bulabildiklerimi bir araya getirmeye çalıştığım şenlik takvimini aşağıda bulabilirsiniz.

TOBB ETÜ

14 Mayıs Cuma--> Mustafa Ceceli
15 Mayıs Cumartesi--> Henüz kesinleşmedi.
16 Mayıs Pazar--> Kenan Doğulu
Herkes davetlidir.Ücretsizdir.
Yer:
Söğütözü Cad.No:43, Söğütözü, Ankara
Armada'da inip, taksiyle 5 tl'ye falan ya da üzerinde TOBB ETU işareti olan otobüslerle( 339), ya da hemen yandaki sokaktan 20 dakika yürüyerek ya da kendi aracınızla TOBB ETU'ye gelebilirsiniz.Yol boyunca park edilebiliyor şenlik günleri.


BİLKENT ÜNİVERSİTESİ

Tarih :
29 Nisan Perşembe --->MANGA
30 Nisan Cuma----> MURAT BOZ & BENGÜ
1 Mayıs Cumartesi ---> 3 Boyutlu görsel şovlar ile Radyo Bilkent Partisi

Konser için biletler öğrenci kimlik kartları ile alınacaktır.
Ücret: 12,5 TL.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Tarih :
20 Mayıs Perşembe ---> Sabahat Akkiraz - Zülfü Livaneli
21 Mayıs Cuma---> Bedük
22 Mayıs Cumartesi--->Şebnem Ferah
23 Mayıs Pazar --->Seksendört - Murat Boz


HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Tarih :
5 Mayıs Çarşamba Teoman Beytepe Kampüsü Amfi Tiyatro 19:30-23:25
---
12 Mayıs 2010 Çarşamba, 09:00
15 Mayıs 2010 Cumartesi, 00:00
Yer:Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü
sanatçılar kesinleşince yazılacaktır.

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ

13 Mayıs Perşembe
14 Mayıs Cuma
--Sıla
--Gece
--Ersan
Giriş ücretsizdir.
Yer: Çankaya Üniversitesi 100.Yıl Kampüsü

UFUK ÜNİVERSİTESİ

07 Mayıs -- DUMANNN
08 Mayıs-- Atiye

iki gün için tek bilet 15 tl.
Herkes katılabilir.


UFUK ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KAMPÜS

Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) No:86-88

Balgat, Turkey

28 Nisan 2010 Çarşamba

Unutulan Iphone

Teknoloji camiası neyi konuşuyor, derseniz barda unutulan i phone u(;>

peki ala, hala bilmeyenleriniz varsa hikayeyi kısaca baştan alalım. bir apple çalışanı cebine yeni iphone prototipini koyup bir bara gidiyor. ve nasıl oluyorsa telefonun prototipini burda unutuyor. ve birisi bunu buluyor hey şuna bakın tamamen yeni model bir iphone diyor ve gizmodo sitesiyle bağlantıya geçiyor. gizmodo dediğimiz site teknoloji ve apple haberleri veren bir blog. ve gizmodo dakiler bu adamdan telefonu 5000 dolara satın alıyor. incelemeye başlıyorlar ve sonuçta bunun gerçektende apple a ait bir prototip olduğu kararına varıp bunu sitelerinde yayınlıyorlar. bunun gerçek olduğunu uydurma haber olduğunu ucuz bir kopya olduğunu konuşurlarken vurucu hamle apple dan geliyor. ve gizmodo sitesine bir mektup yazarak ürünün kendilerine ait olduğunu ve geri iadesini talep ediyorlar. ve bommm piyasaya duyurulmamış bir ürünün resimleri heryerde dolanıyor. gizmodo dakilerde ürünü iade ediyorlar ancak tamamiyle söküp inceleyip geri topldıktan sonra tabiki.

İşler buraya kadar yeterince garip diilmiş gibi, poliz gizmodo editörünün evinin kapısdını kırıyor içerdeki sunuculara bilgisayarlara el koyuyor. arama emirleri var ellerinde yasa dışı bişiler mi arıyorlar pek bir fikrim yok ve gizmodo editörü polis departmanını dava etmeye hazırlanıyor. Yasalardaki haber kaynaklarının korunması maddelerine dayanarak.
Şu an için tartışılan nokta blogger ların haberci yada basın sayılıp sayılmayacağı, polisin haksız olduğu, apple çalışanının barda bir prototip unutacak kadar sarhoş olmak için ne içmiş olabileceği (;> ne içtiyse öğrenip ondan içmemiz gerek sanırım. İşte konuşulan konular bunlar. Tüm bu olan bitenin bir düzmece reklam kampanyasının bir parçası olduğunu düşünenlerde var tabi. prototipi unutan adamın hala apple da çalışıyor olması en büyük dayanakları. bunun yanında bu adamı apple ın kovmamasının sebebinin apple imajını zedelememek alduğunu düşünenlerde var.
Peki siz ne düşünüyorsunuz?

http://gizmodo.com/5520471/the-tale-of-apples-next-iphone?skyline=true&s=i

27 Nisan 2010 Salı

Neler Oldu Neler . . .



Evet tayfa, bir müddettir sakin sakin duran bloğumuz bahar uykusundayken dünyada neleeeer oldu neleer. şöyle bir üzerinden geçelim dedim.

İlk olarak dahi astrofizik profesörü Stephen Hawking çok ilginç bir belirleme yaptı. Uzayın boyutlarını göz önüne aldığımızda bizim dışımızda başka yaşam formları olduğuna inandığını söyleyen Hawking, bunlarla temanstan kaçınılması gerektiğini söyledi. Deli gibi biz burdayız sinyalleri gönderirken uzaya gelip bizi bulurlarsa dünyadaki kaynakları kullanıp bizi köleleştireceklerine dikkat çekti (;> Mence mantıklı yani şimdiden biz dünyadaki kaynakları tüketmeye başladık bile hatta uzayda yaşam için gerekli maden kaynak arayışındayız.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25086597/


İkinci garip olaya Jennifer McCreight önayak oldu. İsimden tanıyamadınız değilmi (;> Şimdi hikaye şöyle gerçekleşti, iranlı bir din adamı depremleri kadınların göğüslerini gösteren dekolteler giymelerine bağlayınca bu bizim Jennifer abla çok sinirlendi bu olaya. Gel gör ki Jennefer ablanın blog u da var.(http://www.blaghag.com/) Hemen geçti bilgisayar karşısına bloguna yazmaya başladı. Boobquake yani göğüsdepremi adını vverdiği bir deeney yapmaya karar verdi. deney basitti mümkün olan max sayıdaki kadın göğüs dekolteli giysilerini aynı gün giyecekler ve deprem oluyormu oluyorsa gücü ne bu gözlemlenecekti. Bloğunda bu deneyi şu sözlerle duyurdu;
“26 Nisan’da göğüs çatalımı en çok gösteren tişörtümü giyip deneye başlıyorum. Diğer araştırmacı kadınları da aynı şeyi yaparak, göğüslerine atfedilen süper güçleri test etmeye davet ediyorum. Tüm bu rezil beden görüntüleri birleştiğinde eminim ki kocaman bir deprem yaratmayı başaracağız”
Ve bilin bakalım nooldu. twitter vede facebook camiası çok sevdi bu Jennifer ablayı bu hareket çığ gibi büyüdü. Sonuç dün bir deprem olmadı. İranlı din adamının sölediği fos çıktı. yada öle bi enerji birikti ki bu yakınlarda yer yerinden oynayacak hazırlıklı olun (;>
http://www.ntvmsnbc.com/id/25086895/


Ve Nuh un gemisi Ağrı dağında bulundu. en azından %99.9 geminin ona ait olduğunu sanıyorlarmış. Aralarında Çinli ve Türk araştırmacıların olduğu bir grup diye başlayınca haber insanın aklına hemen isviçreli bilim adamları ile başlayan saçma araştırmaları getiriyor, ama olmayan bir göl canavarı üzerinden turizim patlaması yaşayan ülkeler varken, ortada bir gemi enkazı kalıntısı buluntusu varsa hiç kurcalamayıp, nuh un gemiside burdadır diyerek etrafına otel konaklama yeri temsili nuh tufanı hayvanat bahçesi falan döşemek lazım acilinden. Ordan yöre halkı çok ekmek yiyeceği gibi Ülke genelindeki turistik gelirlere de kaykı sağlar. kafası sallanan Nuh araba süsleri, küçük Nuh gemileri gibi hediyelik eşyalar ilk aklıma gelenler(;>
http://www.ntvmsnbc.com/id/25087095/

Bunlar dışında kulağımıza gelen haberlerden sony nin japonyada flopy disk satışını durdurması var mesela ki insanda ister istemez hala satıyomuymuş adamlar yaw dedirtiyo sene oldu 2010 adamlar daha yeni durduruyorlar satışları.

Sevgi Saygı Sağlık Sıhat Sizlerle olsun. Birdahaki post a kadar görüşürüz Tayfa . . .

13 Nisan 2010 Salı

Ozzy Osbourne Türkiye konseri !!!

2010 yılı dünyaca ünlü sanatçıların konserleri açısından çok bereketli geçmeye devam ediyor Türkiye için. Şimdide Ozzy Osbourne haberi geldi Biletix'ten. Bu yıl parça parça da olsa Black Sabbath'ın neredeyse tüm üyelerini göreceğiz gibi duruyor :) Ha bende para gani OzzFest'e giderim kafayı kırıp diyorsanız bilemem ama ben kaçırmam, kaçıramam bu olayı... korkuyorum Ozzy yarasa cennetine gidecek her an uyuşturucu yüzünden diye :)

8 Nisan 2010 Perşembe

Alcatrazz

Evet arkadaşlar bu haftaki 2. grubumuzu tanıyoruz.
Amerikalı grubumuz Alcatrazz, Graham Bonnet (solist) tarafından 1983 yılında kuruldu. Bu herif aynı zamanda Rainbow ve MSG'nin de eski üyesidir. Yani müzik çok yabancı gelmeyecektir eğer bu tarzı seviyorsanız. Ve bu grupta farklı zamanlarda 2 gitar virtüözümüz de bulunmuştur çok değerli Malmsteen ve Steve Vai.

Şimdi klibi izliyoruz tabi adam ne çirkin, resmen ben bu döneme aykırı olacağım demiş, saçları kısacık kestirmiş, saçma sapan bir kıyafetle, rayban gözlükle çıkmış karşımıza. O yüzden ben bu tipe tahammül edemeyip sadece güzel sesini dinliyorum. Eğer benim gibi konser albümü her zaman daha iyidir diyorsanız Live Sentence albümünü edinebilirsiniz ;-)

Roger Waters yeniden turnede


Hatırlayacağınız gibi bazı DERLEME üyeleri ile 2006da muhteşem bir Roger Waters konseri yaşayıp bunu paylaşmıştık. O zaman turnenin ismi "Roger Waters plays Dark Side Of The Moon" idi. Dün aldığım internet kaynaklı habere göre sanatçı "The Wall" icra etmek için 2010 ve 2011de yeniden turneye çıkıyormuş. Tarihler, konserler ve ülkeler 12 Nisan pazartesi günü roger-waters.com sitesinden ilan edilecek. Tabiki dualarımız Türkiyeyi de içine alacak bir dünya turnesi olması.

PinkFloydTurk.net sitesi sahibi Okan arkadaşıma bu haberi yaydığı için teşekkürü bir borç bilirim.

6 Nisan 2010 Salı

1 Nisan Şakası

Bu haberi paylaşmak istedim :)
Kosova'nın Klina kentinde bir banka şubesinde "soygun var" diye bağırarak 1 Nisan şakası yapan bir kişi, mahkeme tarafından 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Klina Belediye Mahkemesi, R.R'yi (30), yaptığı şaka nedeniyle doğan maddi zararlardan ve yaralanmalardan sorumlu tuttu.
R.R'nin yaptğı şaka sonucu banka görevlilerinin alarm düğmesine basması üzerine olay yerine gitmek üzere hareket eden polis arabası aşırı hız yüzünden yolda kaza yapmış ve 3 polis memuru yaralanmıştı. Bu arada banka çevresinde bulunan ve alarmı duyan başka bir polis memuru da olaya müdahale etmek isterken demir parmaklıklara sıkışmış, itfaiye ekipleri tarafından kurtarılmıştı.
Mahkeme, R.R'nin, 1 Nisan şakası yüzünden doğan maddi zararları ödemesine ve toplumun huzurunu bozduğu için 20 gün hapiste tutulmasına karar verdi.
R.R mahkemede yaptığı savunmada, olayın bu kadar büyüyeceğini tahmin etmediğini belirterek, "Ben sadece insanları neşelendirmek için bir şaka yaptım" diye konuştu.

5 Nisan 2010 Pazartesi

Çok Kötü Hareketler Bunlar



Birkaç gün önce gerçekten zevk alarak izlediğim bir program olan Çok Güzel Hareketlerin oyuncuları tarafından çekilen Çok Film Hareketler Bunlara gittim.
Ve sonuç ne mi oldu? Hayatımda Twilight'tan sonra çıkmak istediğim ilk film olarak özel tarihime geçti.
Hayatınızdan 104 dakika çalınmasına izin vermeyin. Fragmanını izleyin yeterli.

Venom - Prime Evil

Oturdum youtube'da geziniyordum aklıma Venom geldi. Başladım dinlemeye, özlemişim hemen mp3'üme atmalıyım dedim. 1999' da Dost'tan kasetini almıştım :) Yolda kaset dinleyemeceğime göre hemen indirmeye karar verdim. Şu anda iniyor ama sadece 89 tarihli Prime Evil albümünü indiriyorum, nedense diğer parçalarını bu kadar çok sevemiyorum. Black trash speed karışık bir grup, bir bakın derim. Özellikle klibini koyacağım parça bence süper!! İnsanın kafa sallayası, herşeyi parçalayası, bütün nefretini dışa vurası geliyo :)

2 Nisan 2010 Cuma

Moon(2009)

Olabildiğince durağan, olabildiğince sıkıcı başlayan bir film. İlk izlemeye başladığım anda acaba dedim 2. bir solaris vakası mı geliyor. Ancak bunun ötesinde bir bunalım filmi. Yalnızlık yada tek başına yaşayan bir insanın hayatından daha çok şey veren bir film. Bir adamın hayallerini yıkabilirsiniz ama onu gerçekleştirmesini engellemek için daha çok çaba sarf etmeniz lazımdır.
İnsan bazen zincirlerini kırması gerekir. Bu filmde bunu görüyoruz. Hareket kabiliyeti sıkışık bir adamın(sonuçta ay da ne kadar hareket edebilir ki) kendi yolunu çizmesi anlatılıyor. Var olan yolları seçenekleri görmesi sahte sevgileri, sahte ihtiyaçlar, sahte bir senaryodan kurtulması anlatılıyor.