25 Ekim 2010 Pazartesi

Walkman 1979 - 2010

Arkadaşlar bir devir kapandı, Sony, Walkman ürününün satışını durdurma kararı almış. İlk üretimi 1979 yılında yapılmış Walkman’nin, o yıllardan bu yıllara 30 sene geçmiş dile kolay; CD’nin çıkması satışını yavaşlatmış, ama üretimini durdurmaya yetmemiş efsanenin raflardaki ömrünü silmeye. Mp3 playerlar ise yaralı, yaşlı teknolojik aleti ortadan kaldırmak için son 10 yıldır uğraş vermiş.
80’lerde 90’ların başlarında radyoların revaçta olduğu zamanlarda alırdık kaset kaydedici aletlerimizi radyolardan beğendiğimiz, sevdiğimiz parçaları kaydederdik. Sonra sokaklarda, otobüslerde dinleyebilmek için. 10 parçayı 100 defa dinler, kanımıza işlerdi o parçalar. Şimdi bile dinlesek o parçaların yeri ayrıdır bizim açımızdan.
Son 30 yıllık teknoloji tarihine baktığımız zaman ilk çıkan walkmanler ile son zamanlardaki arasında dağlar kadar fark vardır elbette o bandtan analog çekimin dijital ile karşılaştırılması maalesef mümkün değil. Ancak zamanında ne kadar etkili bir araç olduğunu sayılarla verebiliriz ki toplam dünyada 200 milyon gibi bir rakama ulaşmış walkman serisi, son 10 yılda bu rakamın 100’i kadar satabilmiş ancak.

13 Ekim 2010 Çarşamba

International Suit Up Day 2010


International Suit Up Day 2010 u Zod ta kutladık. Yada Zod altında daha doğru olur. Gittik, toplandık, içtik, eğlendik. Gelemeyenleri aradık geldiler. Uzakta olanlardan da bi kurban seçtik. Bu seneki kurbanımız silentmoon du. Onu sık sık arayıp vahit i sorduk, oğlunu sorduk, bilimum saçma şey sorduk, gelemediğine pişman ettik (;> işte resimler. Aramızda takım elbise giymeyen arkadaşlar da vardı onları da bağrımıza bastık.















Veee Tabiki o kadar nispet yaptığımız silentmoon dayanamadı o da suit Up dedi İşte onun resimleri