23 Aralık 2010 Perşembe

17 Aralık 2010 Cuma

Şerefsizim Aklıma Gelmişti:P


Arkadaşlar selam,

Epey önce Guitar Hero oynarken. "Ya şu bizim kendi gitarımızı bağlasak da, tellerden gelen sesleri bir şekilde oyuna aktarsa biz de güzel güzel gitarımızla oynasak diyordum ya.." Hanginiz bunu squier'a söyledi bilmiyorum ama işte gavur yapmış .)))

Gitarın Kendi linki ordaki videoyu izlemenizi tavsiye ederim. http://www.fender.com/features/rockband3/theguitar.php
Bu da gitar iş başındayken:
http://www.youtube.com/watch?v=D5De9eCH1EU&feature=fvw


Gitar çalmayı öğrenmek için ve eğlenmek için süper..

Bol müzikli günler.

Müge ölümsüz mü?


Fücur un paylaştığı rush belgeselini izlemekteydim kendi halimde keyifli keyifli seyrederken bir anda belgesel içinde 53. dakika 58. saniyede bir görüntü geçti. Rush ın basgitaristi vede vokalisti eşi ve çocuğuyla görünüyorlardı bir resimde ve bir anda bir şimşek çaktı. Rush ın vokalistinin eşi bizim mügeye çok benziyordu. Ve hemen olan biteni anladım. Vampirlere olan ilgisi geldi aklıma. Davet edilmeden bi yere girdiğini de hatırlamıyorum. Eh o zaman tek bir açıklaması var bizim müge vampirmiş ve kimbilir kaç yüzyıldır yaşıyormuş. Yaşını da belli etmiyor genç gösteriyor zaten. Bu durumda Eralp aman dikkat diyorum. İşte araştırmacı derlemeci olarak silentmoon nu yurt dışında moda haftasında yakaladıktan sonra bir derlemeliyi daha yakaladım. Belgeseli izlemeye üşenicekler için resmi buraya koyuyorum. Sevgiler Saygılar. (;>

15 Aralık 2010 Çarşamba

It's Your Birthday!!! =)

İnsanların değerleri belli günlerde mi hatırlanır? Yoo aslında öyle değil, bu hergün hissedilir ama maalesef belli günlerde söylenir. O da bu günlerden biri işte.
O, onunla aynı değerde hayatımda kaç kişi olduğunu bilmediğim biri, 1 mi 2 mi 3 mü? Gerçekten bilmiyorum :)O benim abim :)

Seni çok seviyorum abicim iyi ki varsın :)Nice mutlu, huzurlu ve sağlıklı yıllar dilerim :)







Not : Yine yoksun Ankara'da ve yine Derleme'ye koskocaman teşekkürler =)

12 Aralık 2010 Pazar

Rush - Beyond The Lighted Stage


Pekala, madem delicesine kar yağdı, madem tatilde evde mahsur kaldık ve boş vaktimiz var. Öyleyse biraz müzik paylaşalım.

Daha önce burada hiçbir Rush albümü veya grupla ilgili birşey paylaşmadık sanırım. Tabi ilk kez Rush dinleyeceklere bu DVD birazcık fazla gelebilir ama yinede kafalarda güzel melodiler kalması açısından bu kesime de hitap ediyor açıkçası.

Gelelim içeriğe;
Hatırlarsınız 2005 yapımı Metal : A Headbanger's Journey diye bir heavy metal belgeseli vardı. Daha sonra ikincisini de yaptı aynı ekip. İşte o sarı düz uzun saçlı elemanın ismi Sam Dunn ve tabiri caiz ise bu "rock-metal belgeseli" işinden köşeyi döndü. Burada anlatacağımız materyalde yine aynı ekip tarafından yapılmış bir belgesel.

Beyond The Lighted Stage, Rush külliyatının en başından bu yana yaratılmasını ve Rush'ın 35 yıllık geçmişini anlatıyor.
Efendim birazcık ön bilgi verelim madem merak edenler var ise.

Rush Kanadalı bir progresif rock grubudur. Dinlenildiğinde üç kişiden fazlalarmış gibi gelebilir tabiki fakat işin özü bu üç adamın işlerinde gerçekten iyi olmalarıdır. Gitarda Alex Lifeson isimli abimiz vardır ki kendisi 35 yıl boyunca grubun değişmez üyesi ve kurucusudur. Aynı zamanda tüm besteleri yapan ve kalıcı melodileri yaratan kişidir. Geddy Lee ise grubun en dikkat çekici tipe sahip fakat sadece görüntüde değil icraatta da başarılı bir abimizdir. Kendisi grubun önce basçısı, sonra vokalisti ve sonrada klavyeli çalgılar bölümünü başarıyla icra etmektedir. Ve evet üçünü birarada yaptığını bile gördüm. (Adam ayağıyla synth çalıyor). Ve gelelim profesöre. Aslında ona profesör denmesinin birçok sebebi vardır eminim, fakat biz sadece dünyanın en iyi davulcusu olduğu için dendiğini düşünsek yeter. O bir davul cambazı, o tüm perküsyonların efendisi, o key padlerin gongların, boru zillerin ve vurularak çalınacak herşeyin ilüzyonisti. Evet o Neil Peart ! Aynı zamanda grubun parçalarının söz yazarı kendisi.

Bu kadar eleman tanıtımından sonra diyeceksiniz ki "ya en bilindik şarkısını söylede dinleyelim haaa bu muymuş diye şaşıralım" Sanırım Rush böyle bir grup değil. Hani gavurların bir lafı vardır -underrated- . Aynen böyle bir grup. Gereken önem verilmemiş bir efsane kanımca. Kanadalı olmalarına bağlıyorum açıkçası. Fakat araştırdığınızda ve dinlediğinizde inanılmaz dokular yakalayabileceğiniz bir grup. Çokça toplama albüm yayımlamış ve herhangi birini baştan sona dinlediğinizde etkilenebileceğiniz bir grup Rush.

Temel özelliklerinden biri neredeyse hiç durmaksızın turne yapmaları ve yeni albümler kaydetmeleri. Artık bu adamlar için müzik, yemek yemek gibi olmuş resmen. Çünkü her biri yıllar boyu bir sürü sıkıntı çekmişler ama hiçbir zaman müzikten vazgeçmemişler. İşlerine tutkuyla bağlanıp sevenlerini memnun etmek için çalışmışlar. Yine bu belgeseli izlediğinizde demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Açıkçası hikayelerinden etkilenipte dinlemeye bile başlayabilirsiniz.

Bu belgeselde göreceksinizki Dream Theather, Metallica, Smashing Pumpkins, Tenacious D, Tool ve Foo Fighters gibi bugünün popüler sanatçıları Rush'tan aldıkları ilhamları anlatacaklar. Beğenerek dinlediğiniz bu grupların üyelerinin Rush ile büyüp onları örnek alarak yaptıkları müzikleri anlatacaklar.

Bu kadar reklam yeter, bu DVD yüzünden son üç haftadır fazlasıyla Rush dinledim zaten. Umarım sizde bu grubu sever, dinler ve başucunuza koyarsınız. Favori parça listesi yapayımda benimde bir faydam olsun yeni dinleyicilere. Unuttuğum varsa eklensin lütfen ;

1. Spirit Of The Radio (sadece o "...concert hall" çığlığı yeterde artar bile)
2. La Villa Strangiato (bunu dinledikten sonra davulcular istifa edebilir)
3. Anthem
4. A Passage To Bangkok (fazla söze gerek yok)
5. Tom Sawyer (marş artık bu)
6. Subdivisions (synth-pop suçlamalarının ortasında kanımca çıkardıkları en iyi materyal)
7. Earthshine (2002 tarihli bu parçada 30 yılın ardından grubun hala basit melodilerden süper şeyler yaratabildiklerini görüyoruz)
8. Cygnus X-1 Book II Hemispheres (Uzun parçalar konusundaki muhteşem başarı örneği)
9. Closer to the Heart (Tüm stadyumun bağırarak söylemesiyle muhteşem bir şölene dönüşen bir klasik)
10. Freewill
11. Force Ten
12. Limelight (Beyond The lighted stage, approaches the unreal... sözleriyle başlayan şahane parça)
13. O Baterista ( hani o çıkıp konser ortası davul solo atan amatörler varya... bu parça onlara gelsin)
ve son olarak
14. Crossroads ( evet bin yıllar boyu cover söylemeyen Rush'tan o çok iyi bilip sindirdiğiniz blues parçasını bi dinleyin)

Bu liste Red Barchetta, Fly By Night, Working Man, 2112, Far Cry falan diye uzar gider, bu yüzden yazımı burada bitirip hepinize bol karlı bembeyaz pazarlar diliyorum.

http://rapidshare.com/files/404598123/jrshbhthlstg.part1.rar.html
http://rapidshare.com/files/404605561/jrshbhthlstg.part2.rar.html
http://rapidshare.com/files/404613674/jrshbhthlstg.part3.rar.html
http://rapidshare.com/files/404620921/jrshbhthlstg.part4.rar.html

11 Aralık 2010 Cumartesi

öylesine

bu arada 8 Aralık da benim doğum günümdü, kutlamak isterseniz diye ... :)

2 Aralık 2010 Perşembe

Neler oluyor hayatta (;>

Peki ala millet yeter bu durgunluk yeter bu suskunluk. Biz post atmayı grev yaparcasına yavaşlatmışken neler oldu dünyada neler. Şimdide dünyadaki gelişmeleri öğrenmek için aşağıdaki paragraflara bağlanıyoruz;

Wikileaks die bişi çıktı dış politika die bişi kalmadı(;> herkezin suyuna gitmek ve herkeze kimseyi kırmadan beyaz yalanlar söylemek olarak değerlendirebileceğim dış politika gizli belgelerin ortaya çıkmasıyla bi durdu uleyn dedi (;>

NASA bu akşam bir basın toplantısı düzenleyecek. Dünya dışı yaşama ilişkin bir bilimsel bulgu konusunda açıklama yapacağını açıklayan NASA için wikileaks açıklamadan biz açıklayalım bari uzaylıların varlığını demişlerdir kesin söylentileri ağızdan ağıza dolaşmaya başladı bile.

lcd tv lerin çıkmasıyla ucuzlayan plazmalar, led tv lerin çıkmasıyla ucuzlayan lcd ler, 3d led tv lerin çıkmasıyla ucuzlayan led tv ler, gözlük gerektirmeden 3d izlenebilecek tv söylentileriyle sekteye uğrayan gözlüklü 3d led tv satışları aynen devam etti. tv alıcak arkadaşlar bi 5 sene daha beklerseniz bu gidişle evinde tv si olmayana evine tv koyması için para vericekler. Nede olsa pek eğitici öğretici reklamlardan uzak kalıyorsunuz.



Teşekkürler yukardaki paragraflar. işte böyle millet. baya bişiler değişiyor etrafımızda. bu konuda sizlerin yorumları neler? Derleme dinlemede tamam...