23 Mart 2011 Çarşamba

Neden oy vermeliyiz ?

Sevgili arkadaşlar,
Yaklaşan seçim sürecinde gerek aramızdaki konuşmalar gerek halk içindeki tespitlerim dolayısı ile bir uyarı yazısı yazmaya gerek duydum. Özellikle çok uzun olmamakla beraber bu yazıyı mutlaka okumanız gerektiğine inanıyorum.

Amacım kimseyi salak yerine koymak değil fakat çevremdeki bilinçli ve duyarlı sandığım insanların bile sırf siyasete ve hükümete tepki olması amacı ile boş oy atmaya gidecekleri korkusu beni aşağıdaki açıklamayı yapmaya yönlendirdi.

BOŞ OY ATMAK PROTESTO ETMEK DEĞİLDİR !!!

Boş oy atmak veya sandığa gitmemek, bazılarımızın düşündüğü gibi siyaseti cezalandırmak, hükümete tavır almak veya politikacıların daha az yolsuzluk yapmasını sağlamak demek değildir. Bunun açıklamasını biraz matematikle şöyle açıklayabiliriz.

Örnek 1:
Bir seçimde seçmen sayısı 100 olsun. A partisi 30 oy almış, B partisi 20 oy almış olsun ve geriye kalan 50 oyu ise başka partiler bölüşmüş olsun. Yani boş oy hiç olmasın. Dolayısı ile A partisi %30, B partisi ise %20 oy almıştır.

Örnek 2:
Yine 100 seçmen sayısı olan başka bir seçimde yine A partisi 30, B partisi ise 20 oy almış olsun fakat bu sefer 20 boş oy olsun, geriye kalan 30 oyu diğer partiler bölüşsün. Toplamda 80 oy verilmiş oldu. Buna göre A partisi %37,5 oy oranı, B partisi ise %25 oy oranı almış oldu. Sadece diğer partilerin oy oranı düşmüş olmadı, ayrıca A ve B partisininde oy oranı yükselmiş oldu. Ayrıca ikisi arasındaki fark artmış oldu.

Açıklama basit, düz orantı yapabilen herhangi bir beyin bunu anlamakta güçlük yaşamaz. Bunun için, önemli olan hangi partiye oy verdiğiniz değildir. Önemli olan sandığa gidip oy vermenizdir.

Birkaç istatistik ile yazdıklarımı pekiştireyim. 2007 genel seçimlerinde seçmen sayısı 42.799.303. Buna karşılık kullanılan oy sayısı 36.056.293. Yani 13 milyondan fazla boş oy var. Buna karşılık İktidar partisinin oy oranı %46,66 (16.340.534 oy). Yani bahsedilenin aksine ülkenin yarısı bu partiye oy vermiş değildir.

Sonuç olarak oy vermek artık vatan borcudur ! Lütfen bu konudaki duyarlılığınızı gösterin. Yaşadığımız ülke üzerinde hak sahibi olanların yalnız ve yalnız oy verenler olduğunu unutmayın. İyi günler dilerim.

18 Mart 2011 Cuma

Zaz à Montmarte : Les passants

Facebookta rastalmadıysanız diye buradanda yayınlamak istedim.
İki gündür her dinlediğimde ve izlediğimde çok eğlendiğim şarkı :) En sıkıldığım zamanda bile yeniden canlanmamı sağlıyor herkese öneririm :)


Zaz à Montmarte : Les passants LEXPRESS

8 Mart 2011 Salı

Trade - 2007

Bu filmi 7 Mart akşamı izledim. Yani dünya kadınlar gününden bir gün önce izlemiş oldum. Şiddettin, cinsel saldırının, ezilmişliğin bir yansıması olmuş bu film.
Filmin çekimleri Meksika ve Amerika da yapılmış. Meksika’nın kenar mahallelerinden kaçırılan 13 yaşında ki bir kız çocuğunun, Amerika’ya kaçırılarak internet üstünden satışı anlatılmış. Bunun yanında kızın abisinin kardeşini kurtarabilmek için verdiği mücadele eklenmiş.
Dikkat çeken bir noktada Meksika’dan Amerika’ya geçişten sonra düzenin, güvenin arttığı ama kendini beğenmişliğinde bir o kadar arttığını gözler önüne seriyor.

7 Mart 2011 Pazartesi

BARD YINE YOLLARDA




3 Senelik Ankara Macerasını geçtiğimiz günlerde tamamlayan sevgili dostumuz Happyowl umuz İzmir de yeni bulduğu iş vesilesiyle hep beraber katılımını gerçekleştirdiğimiz bir hoşçakal partisi ile aramızdan ayrılmış demesekte uzaklaşmış bulunmaktadır.

Kendisine yeni işinde başarılar dilerken, Şimdiden özlendiğini bilmesi gerekmektedir.

Kendine iyi bak sevgili İronic.

3 Mart 2011 Perşembe

Masa altı şarkıları



Seçmece bunlar seçmece. Son zamanlarda sıklıkla dinlediğim kıyıdaki şarkıları sevgili blogumuzla paylaşayım, insanların kulağına kaliteli bişiler gitsin. Hep aynı şeyleri dinliyorum sanrısından kurtulursunuz.

buyrun buradan yakın

Masa Altı Şarkıları

Kansas - Dust In The Wind
Depeche Mode - Somebody
Black - Whatever people say you are
Everything But The Girl - Cross My Heart
The Cure - Underneath the Stars
Kate Bush - Running up That Hill (A Deal With God)
Pat Benatar - Invincible
Alphaville - Ways
Rolling Stones - Prodigal Son
Rush - Hope
The Cardigans - Rise and shine
Oi Va Voi - Yesterday's Mistakes
Kevin Ayers - Thank you very much
Jethro Tull - Weathercock
A-ha - Cosy Prisons