8 Nisan 2008 Salı

Derleme Bahaneleri

400’e yakın post sayısına ulaştığımız şu günlerde yaklaşık 6 yazarla derleme hayatımıza devam etmekteyiz. İsimlerini ifşa edip kendilerini utandırmak istemiyorum aslında utanıcak insanlar değiller herbiri kendine göre utanmaz adamlar. Aynı zamanda bu site için pek çok yazar bulma girişiminde bulunduk ve nerden baksak 30’a yakın yazar sayımız şu an için mevcut. Bu yazarların çoğu şu an aktif değil hatta pasiv değil pek çoğu siteyi unutmuş olduklarına inanıyorum. Ancak bu post atmayan ya da az post atan arkadaşlara neden abi post atmıyorsunuz sorusunu yönlendirdiğimizde bize çeşitli bahaneler ile geri döndüler bende bunların sıralamasını yaptım.

  1. Aklıma bişey gelmiyor.(herkes tarafından mutamediyen dile getirilen bahane)
  2. Yazdım ama sonra yanlışlıkla kapadım pencereyi silinmiş sonra üşendim yazmadım bir daha.
  3. Tam yazıyodum elektrikler gitti save etmemiştim kahretsin.
  4. Çok yoğunum vaktim yok(en makul olanı bu bence).
  5. Kız arkadaşım geldi bir anda unuttum ne yazıcağımı(hava atmak isteyen model, kızlarla geziyorum ben, sizle mi uğraşçam bide).
  6. geçen yolda yürürken aklıma geldi bişeyler ama sonra unutmuşum.(balık modeli)

13 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

7. abi bak böle süper bişi buldum. sen yazı olarak atsana derlemeye.(bi de böle bi model var...)

Farmerfam dedi ki...

evet sevgili baykuşuma bu lafı ben söylemiştim geçen iş yerinde gerek yeni olmam gerekse ekranların ortaya bakıyor olması nedeniyle fazla internette takılmamaya çalışmaktayım.Ama üşengeçliği ve unutkanlığı bir arada bulunduran bir insanın arada bana laf etmesini kınıyorum... :D

happy owl ironic dedi ki...

hehe o laf aslında sana gelmemişti ama evet sende yapıyorsun arada sadece sen diil başkaları da yapıyo genel bir laftı yani (;>

deserthawk dedi ki...

abi zaten yazıda da belirttiğim gibi yazmayan adamlara yönelik bir yazı yani adaölar zaten okumuyo buraları okuyanlar zaten genel olarak yazı atan insanlar olduğunu düşünürsek eğer bunları yapan insanlar genel olarak bizler değiliz. yazı atmayanlardır. ve de yazı atmayıp okuyanlar varsa da üstlerine alıncak yeni bahaneler bulucak olanlardır.

Bloodlust dedi ki...

Üstatlar benimde bir bahanem var. Gerçi yoğunluk bahanesini bolca kullanmışlığım vardırda. O artık eskide kaldı. Günde üç, dört kere bakıyorum değerli blogumuza artık. Benim şu an bir bahanem var. Ya atıyosun bir post sıfır yorum öyle bekliyo günlerce. O zaman insan düşünüyorki ulan kimse okumuyor bu yazdıklarını ne kasıyosun salla gitsin. Yani arkadaşlar birbirimizin yazdığı postlara olumlu veya olumsuz lütfen bir cümlede olsa bir yorum atın. Kabul ediyorsanız bunuda söyleyin,karşıysanız "hadi lan ordan sallamışsın bloodlust" deyin. Ben razıyım. İnsan yazdığı yazının okunmasını, attığı videonun seyredilmesini bekliyor ister istemez. Ayrıca buraya atılanlar sizi hiç ilgilendirmeyen şeylerse bunuda belirtin yorumunuzda da yazar arkadaşlarada bir "feedback" olsun. Bu arada bu feedback lafınada acayip uyuz olurum. Tiksindim kendimden. O yüzden ben iyi kötü her posta yorum atmaya çalışıyorum. Atladıklarım olursa kusura bakmayın. Şimdi gelelim bahanelere.
1.Aklıma birşey gelmiyor diyen adam pırasadır, brokolidir. İnsanın aklına nasıl yazacak hiçbirşey gelmez. E yani Türkiyede yaşıyorsun be adam.İnsanın bu ülkede evinden çıkıp işe veya okula gitmesi bile başlı başına bir olaydır. Biraz etrafına bakınırsan yazacak tonla şey var ki.
2. Bu bahaneye sarılan arkadaşlara tavsiyem postlarını önce bir word dökümanında yazsınlar. Yanlışlıkla pencereyi kapatırlarsa şapşal windows soracaktır kaydediyim mi diye. Onada artık yanlışlıkla hayıra basmazlar sanırım.
3.Bu sorun malesef ülkemizde sıkça yaşanır.Bir adet UPS çözüm olacaktır. Hem çalışmalarınızın uçmasını engeller hemde bilgisayarınızı voltaj artış-düşüşlerine karşı korur. Faydalı bir icattır.
4.Benimde önceden kullandığım bir bahane. Ama halledilebilir. İnsanın mutlaka haftada birde olsa buraya ayıracağı en azından yarım saati vardır.
5.Bu bahaneye sarılan arkadaşlara lafım yok.Onlarada hak veriyorum. Ama kız arkadaşları gidince kısacık bir yazı atabilirler.
6.Bu arkadaşlarada sözüm yok. Akla gelen unutulabilir. Çok normal. Ama birader seninde aklına hep yürürken mi geliyor. Evinde bilgisayar başında, hadi bilgisayar başında değilken ama bilgisayara ulaşabildiğin bir mesafedeyken aklına hiç mi birşey gelmiyor?

O yüzden bahaneleri geçelim. Blogumuza zaman ayıralım. Sonra kimse yazmaz olur bir tek yazan bloodlust kalırsa blogumuzda insan anatomisi üzerine yazılar görürsünüz. Uyarmadı demeyin.

Bu arada düzenli olarak yazan, aklına gelenleri bizimle paylaşan arkadaşlarıma teşekkür ederim. Ellerine sağlık hepsinin. Kim mi bunlar? Ben isim vereceğim kimse kusura bakmasın.

Deserthawk
Happy Owl Ironic
Farmerfam
Silentmoon
Fücur
Atıl

Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

atil dedi ki...

Bizden de selamlar abicim, evet yorum yazma konusuna çok katılıyorum (bu arada michael jackson gecesine gidelimmi? sorusunu bir daha hatırlatıyim :D).

Ayrıca siteye gönderilen yazı sayısını arttırmak için ayın elemanı gibi ayın derlemecisi gibi bir sistem getirebiliriz :D ne dersiniz? Çözüm önerisi olan?

happy owl ironic dedi ki...

vayy süper fikir aslında hatta resimini de giriş sayfasına koyarız ama bu durumda bloodlast ayın derlemecisi olmamak için çalışır kanımce hehe şaka bi yana katılıyorum. yorum atmak lazım. yazı atmak lazım. ayrıca michael jackson için yazıya yorum atıcam birazdan.

Bloodlust dedi ki...

Bende senin yorumuna yorum attım. Bu arada Bloodlast değil ama belki bloodlust. Bu arada resim fikrine karşıyım. En azından ben seçilirsem bile benim resmimi koymayın istemem.

deserthawk dedi ki...

abi olmaz öle ya ayın derlemecesi falan ödül falan versek belki daha etkili olabilir ama resim olayına karşıyım burger king temi çalışıyoruz :D

Deniz Thetis dedi ki...

Ben bugün itibariyle burada yazmaya başladım, dürüst olmak gerekirse nereye yazmam konusunda çok fazla kriter sahibi bir insan değilim, maksadım sadece yazmak.(Sinema dergisinde eleştirmenlik yapmak(yapmayı istemek)(bu kadar parantez mi kullanılır, el insaf) ayrı bir konu tabi)
Blog'u figment sayesinde gördüm; haliyle yeni olunca içeriğinin fazlalığı aktif bir blog olduğunu düşünmeme sebep oldu ancak pek haklı olduğum söylenemez şu tabloya bakınca.
Köyden gelip şehirdekini kovmak gibi algılanmasın tavrım, amacım da eleştiri yapmak değil. Sadece yeni geldiğimi belirtip aktif bir şekilde yazmaya çalışacağımı söylüyorum umarım taze bir kan olarak ortama hareket katmayı başarabilirim. Bu yüzden yazıyorum bu yorumu da.
Kısacası hoş geldim de hoş bulacak mıyım, beraber göreceğiz. :)

deserthawk dedi ki...

şimdi öncelikle yazar sayımız aslında göründüğü kadar çok değil bu sebepten dolayı günde 4-5 yazı atma gibi bir kabiliyetimiz de olmadığından dolayı, her yeni gelen arkadaşa hoş geldin demeyi severek yapıyoruz. dikkat ettiysen zaten film eleştirilerimiz olsun veya diğer yazılarımız olsun bir dergi yazısından uzak, daha çok içimizden gelenleri yazıya (elimizden geldiğince) dökmeye çalışıyoruz. umarım hoş bulursun ve yazılarını bizden esirgemezsin :)

happy owl ironic dedi ki...

biz paylaşım blog u olarak ortaya çıktık. beğendiklerimizi paylaşalım beğenmediklerimizi de paylaşalım die müzik, sinema, konser, yemek tarifi (;> aslında ii fikirmiş bundan sonra beğendiğimiz yemek tariflerini de mi paylaşsak. bu durumda senin yazı attığın filimleri fırsat buldukça izleyip bizlerde yorumlamaya çalışacaz emin olabilirsin. ancak sadece film eleştirisi göndericem die kısıtlama kendini hayata dair yazılarını da bekleriz (;> aramıza hoş geldin sadece küçük bir hatırlatma yazılarda küfür etmiyoruz, fanatik futbol yada siyaset le alakalı yazılar atmamaya özen gösteriyoruz.

Deniz Thetis dedi ki...

İlahi ...(burada teknik olarak isim söylemem gerekiyordu ama bilemediğim için boş bıraktım)! Hani filmlerde olur ya.
-Mr. ?
-Mr White.
-Oh right, Mr White.
:)
Kendimi en iyi bulduğum yönde yazmayı tercih ediyorum, başka alanlarda da örümce kafalılık etmeyip yazmayı denerim, bakalım. :)
Ha, küfür mü? En fazla aşağılarım o kadar. :)
Futbol mu, siyaset mi? Yok ben almayım, alana da engel olmayım.