28 Nisan 2008 Pazartesi

Dexter

Dexter'le tanışın...

Dexter'la tanışın...Karanlık düşlerine şahit olun..
Gündüzleri adli tıp polisi, geceleri ise seri katil, üstelik ikisinde de çok başarılı. Bir katili bir başka katilden daha iyi kim anlayabilir!
Öldürme arzusu dışında insani duygulardan yoksun doğan Dexter, ahlaki değerleri olan bir seri katil: Sadece yasaların elinden kaçmayı başaran canileri öldürüyor.
Üç yaşında öksüz ve yetim kalan Dexter, bir polis tarafından evlat edinilmiş. Yeni babası, Dexter’ın karakterindeki karanlık tarafı çok geçmeden fark etmiş ve onun önü alınamayan şiddet arzusunu, insan öldürenleri öldürmeye kanalize etmesini sağlamış. Bunun sonucunda Dexter, hem seri cinayet işleyenleri hem de kanundan yakasını kurtaran diğer katilleri kendine hedef olarak seçmeye başlamış.
Dexter Morgan içindeki müthiş öldürme arzusuna karşın, günlük hayatta insanlarda hayli sakin, iyi huylu ve kendi halinde bir adam izlenimi bırakıyor. Sempatik görünümü sayesinde, kimse onun böyle bir “karanlık tarafı” olabileceğinden şüphelenmiyor: Sevgilisi Rita da, kız kardeşi Debra da, patronu da... Sadece mesai arkadaşı Doakes, onda bir tuhaflık olabileceği hissine kapılıyor.
Dexter rolündeki performansıyla Altın Küre’de Drama dalında bir TV dizisinde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne aday gösterilen Michael C. Hall’u "Six Feet Under"da ailenin ortanca çocuğu David olarak izlemiştik. Dizideki diğer bir tanıdık simaysa, Dexter’ın sevgilisi Rita rolünde, Joss Whedon’ın "Buffy the Vampire Slayer" ve "Angel" dizilerinde Darla’yı oynayan Julie Benz.

Sevgili arkadaşımız HappyOwl un önerisi üzerine izlediğim diziden memnun kaldım insana değişik bir tat katıyor. Dizi meraklısı arkadaşlara duyurulur ve önerilir.

3 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

kesinlikle farklı bir tatı olduğu doğru dizinin. farmerfem arkadaşımız çok güzel anlatmış diziyi. yalnızca küçük bir düzeltme yapıcam. anladığım kadarıyla dexter öldürme içgüdüsüyle doğmuyor. küçük yaşta annesini kaybettiği trajik bir olay sonucunda bütün duygularını kaybediyor ve öldürme içgüdüsü kazanıyor. izlemenizi tavsiye ederim. klasik polisiyelerden sıkıldıysanız. bilim kurdu yapımları inandırıcı bulmuyorsanız. realistik konusu ve hareketli senaryosu ile sizleride kendine çekeceğinden eminim. hepinize ii seyirler.

deserthawk dedi ki...

konusu değişik bir hava katmış diziye gerçekten merak ettim ama daha stargate'de uzun bir yolum var gibi duruyo aynı anda 1 insan kaç dizi seyredebilir ki.

figment dedi ki...

dün akşam e2 kanalında DEXTER var yazıyordu. Yeni sezonun yeni bölümleri TEKRAR sizlerle diye :) benim biraz kafam karıştı. zaten açtım baktım bilmemne ödülleri veriyordu. anlamadım ama belki haftaya yayınlarlar. :)