7 Nisan 2008 Pazartesi

Hitman

Hitman oyun uyarlaması olan filmlerden başka bir tanesi. Nedense hitman serisini oynamayı bir türlü becerememişimdir. Yok sessiz olcan yok strateji belirleyip adamları öldürcen falan bana hep böle uyuz gelmiştir. Zamanlama işin içinde olduğu için genelde kaçırırım o zamanı, bana böle vurdulu kırdılı oyunlar olcak kafa yormayayı oyunlarda pek sevmiyorum.

Hitman Kod adı 47. Nedense bu ajanların hepsinin bir numarası var ne kadar küçükse o kadar iyi bir ajan olduğunun ifadesi gibi bişey. (007 vardır mesela gene oda başka bir numara.) bu arada yeni bond kızı burda oynayan Olga Kurylenko adlı hoş bayan oynayacakmış. Olga film de sadece bir bayan da olsun izleyiciyi çeksin havasında eklenmiş ama hoş olmuş. Onun dışında hitman kurgusundan biraz farklı olarak 4-5 adamla kavga etme sahneleri eklenmiş. Güzel, hareketli bir film ama diğer pek çok film gibi 2. defa izlenmez.

Bu arada hitman karakterini Timothy Olyphant adlı aktör oynamış ben hep Jason Statham’nın yakışcağını düşünmüşümdür. Timothy Olyphant adlı arkadaş pek bi genç olmuş aslında yaşı 40 civarı olmasına rağmen 25 duruyo çok net, makyaj işte.

Film de 47 çok iyi bir suikastçidir. Ve çok gizli bir şekilde suikastler yapmakta izini belli etmeden hayatını sürdürmektedir. Ancak bir gün yaptığı bir işte ajansı tarafından kazıklanır ve film bir anda kovalamacaya döner. Bu sırada Nika Boronina ile tanışır. Onuda yanına alarak intikam planlarını gerçekleştirmeye başlar.

8 yorum:

Farmerfam dedi ki...

Bildigim kadarıyla filmde kullanılan karakterler de oyuna baglı olarak hazırlanmıs ve isimlendirilmişler. bence güzel bir uyarlama olmus. Aynı gun sırasıyla Shoot'em Up, Stargate:Ark of Truth izledikten sonra bu filme zaman ayırmıstım bu ikisinden sonra başyapıt gibi gelmişti bana :D

deserthawk dedi ki...

2 filmide izlemedim ama Shoot'em Up'da clive owen oynuyor. ark of truth'da ise öncelikle sezonları izlemek lazım ki o noktada neler olduğu anlaşılsın.

Farmerfam dedi ki...

hadi oradan rezalet işte :D fiyasko

Bloodlust dedi ki...

Sevgili çölkartalı veya kuzgunu şimdi haırlayamadım hawk ne demekti. Bu sinema işinden anlıyor. Her ne kadar Beowulfta çuvalladıysada.Hitman'i seyrettiğimde bu şapşal olmamış bu role dedim.Snatchteki herif oynamalıydı dedim kendi kendime.Jason Statham'mış adı öğrendim.Oyun güzel film vasat. Olmamış. Bu organizasyondan kazık yiyen ajan furyası bezdirdi artık. Bıktırdı. Yetti. Gına getirdi. Holywood'un bu konu sıkıntısı tiksindirdi artık. Döne döne aynı yavşaklıklar. Herifler eski filmleri yeniden yeniden çekiyolar. Eski filmleri çekmekle kalmayıp avrupa sinemasının veya japon sinemasının güzel örneklerinide kopyalıyorlar.Önümüzdeki çalışmamı bu konuya ayıracağım. Film hakkında son yorumum. Bu film ancak divx formatında bilgisayarda veya varsa divx gösteren bir dvd playerda evde seyredilir. Sinemada gitmeyin, dvd sini(varsa) almayın. Para kazandırmayın böyle yavşaklıklara da bir daha adam gibi çeksinler.

happy owl ironic dedi ki...

üstad gene sinirlenmişsin sen ya (;> ama ana fikri hepimiz anladık sanırım (;>

Bloodlust dedi ki...

Üstat valla sinirlendim ya.Şu filmi seyrederken başroldaki elemanın kabak kafasına şırrraaaaak diye geçirsem ne güzel olur diye düşündüm film boyunca :)

Silentmoon dedi ki...

Müthiş bir yorum izlemedim filmi ama benimde enseye patlatasım geldi :D

deserthawk dedi ki...

enseye patlatmayı ne severmişiniz yaw.