11 Nisan 2008 Cuma

Loreena McKennitt - Caravanserai (Live @ Alhambra 2006)


fazla yorum yapmak istemiyorum. ama ben çok sevdim sizde bir izleyin sizde seviceksiniz eminim. bu arada fücür a sormak istiyorum abi garip bir müzik aleti var arkada çalınan adı nedir ben ilk defa dördüm. izleyince anlayacaksın hangisini dediğimi.
Loreena McKennitt - Caravanserai (Live @ Alhambra 2006)
http://www.youtube.com/watch?v=N6V4kzM5Yos

3 yorum:

atil dedi ki...

Abi o aleti nasıl bilmessin?Kırk yıllık hurdy gurdy :D
evet o aletin adı hurdy gurdy, nasıl bilmessin desemde bende bundan önce 1-2 kere filan gördüm :D.Yarı otomatik keman diye de adlandırabiliriz :D Bir tekerleği bir tane de teli var ve yayı kemana sürtmek yerine tekerleği çeviriyorsun o aynı işi yapıyor.Akoru vermek için de bir klavyesi var.Kısaca Hurdy gurdy, Hoochie Coochie gibi bir şey diyebiiriz :D

Fücur dedi ki...

haa hurdy gurdy mi ... balıkesirde bi amca yıllardır üretiyo nasıl bilmezsin adam yürüdü gitti zengin oldu. türkiyenin yıllık hurdy gurdy ihtiyacını o amca karşılıyo hatta. inanmazsın geçen yılda 87987 tane satmışla. 40 yıllık hurdy gurdyi tanımayan zihniyeti kınıyorum ve Atıla teşekkür ediyorum. !

happy owl ironic dedi ki...

hehe süpermiş şu balıkkesirdeki amcanın adını adresini de biliyorsan bana bi ara ulaştırsana gidip aliim kendime bir tane tam üşengeç mühendis işi keman çalmayı öğrenmek için çok geç kalmış olabilirim ama bu aleti çalarım gibi geldi gerçi akord etmek problem olur şimdi düşündümde en azından imkan olursa gidip adamla falan konuşurum bir iki resim koyarım buraya.