26 Nisan 2008 Cumartesi

Michael Clayton



George Clooney'in, ocean's serisi hariç, son 4 filmindeki "seyirci hiçbirşey anlamasın" felsefesi bu filmdede devam ediyor.600 tane çalışanı olan bir avukatlık firmasında çalışan Michael Clayton (George Clooney) 3.5 milyar dolarlık bir davaya son noktayı koyması için görevlendiriliyor.Davanın tarafı U-North şinketinin ne iş yaptığını ve neden 3.5 milyarlık bir davayla uğraştıklarını çözmek en azından bir yarım saatinizi alıyor.Dava süresince Michael Clayton'un psikolojik sorunları olan ortağı arthur, batmak üzere olan restoran&bar tarzı mekanı ve U-North un dava ile ilgilenenleri ortadan kaldırması için tuttuğu özel suikastçi timiyle uğraşması gerekiyor.George Clooney in Good Night and Good Luck , Syriana ve Good German filmlerini izleyenlerin filme hemen adapte olacağını tahmin ediyorum ve bu 4 filmi herkese tavsiye ediyorum.

2 yorum:

Fücur dedi ki...

gözümü bir an olsun ekrandan ayırmadım ama yinede atıla iki kişi yardımlaşa anca çözdük konuyu... ki birsürü soru işareti bırakıyor yine. Değişik bir film, George'a saygı !

deserthawk dedi ki...

filmi izlermiyim bilmiyorum ancak George saygı konusuna katılmıyorum malesef. kendisinin er gibi bir diziden çıkmasının büyük etkisi var gibime geliyo bir kaç yönetmenlik denemesi de var aslında adam fena değil ama manasız filmleri çoğunlukta gibi geliyor bana muhtemelen bu filmde o havada gibi yazdıklarınıza göre feci bir boş vakitte değerlenebilicek bir filme benzemiş.