11 Nisan 2008 Cuma

Tam Isabet

Ben bu olayı yıllardır çözememişimdir. Daha küçüktük TV’yi açıp çizgi film zırt pırt izlerdik o zamanlar. Bu, bizim aile büyüklerimizde kesinkes bölerlerdi bu filmleri. Inanılmaz yüksek sesle konuşurlar. Kesinlikle televizyonun yanında olsanız dahi öremcek adamın ne dediğini duyamaz, annenizin yok çayı şuraya mı koysak börek alırmısınız gibi laflarını duyardık. Bağıra bağıra neden börek alırmısınız diyorlar hala çözebilmiş değilim. Kızıyor herhalde sıkıysa alma. O zamanlar açıkcası ben bağırırdım susun bir halt duyamıyorum falan diye. Sonuç; daha çok bağıran bir uğultu sen tv’nin sesini ne kadar çok açarsan onların sesi, görültüsü doğru orantı şeklinde artardı.

Geçen gün çok tv izlemeyen bir insan olarak açtım tv'yi izliyorum. Artık büyüdükya hani, haberleri seyrediyorum. Enteresan bir şekilde konu ilgimi çekiyor dinlemeye çalışıyorum haberin başı var sonu var ortası yok o bilindik uğultu gene gün yüzüne çıkmış, eski zamanlar bir film şeridi gibi gözlerimin önünden geçiyor ve habere olan eksikliğimiz devam ediyor ama artık ne bağırıp çağırmamıza gerek var ne başka birşeye nede olsa internet var açarım bakarım. Umrumda da olmaz. Fücür ne diyosun s...mışmıyız?

6 yorum:

Farmerfam dedi ki...

yok abi olaylar aynen devam ediyor...geçen gün dizi izliyorum evde, odamın kapısının açılması ve annemin girmesi bir oldu tabi.bahane baban izlettirmiyor surda bir dizime bakacagım. peki dedim nasılsa kulaklıkla izliyorum sorun olmaz.Ama daha once hiç Chuck,stargate,he-man,lost vb gibi diziyi Yaprak Dokumu,Aile bağları,hayat ağacı, vs. gibi dandik pempe dizi dublajıyla izlemeyi denediniz mi bilmiyorum ama kulagımda kulaklık oldugu halde televizyonun sesini nasıl duyuordum nasıl bastırıyordu bilgisayardan gelen sesi annemle annanemin konusmaları hala anlayabilmiş değilim.anlamıcam anlayamıcam......

happy owl ironic dedi ki...

kesinlikle katılıyorum öle bi durum var. tv de dizi izlerken genelde cnbce deizliyordum eskiden. alt yazı var ya tam bir meditasyon anı yakalamam gerekiyordu. yan odadaki annemin izlediği dizinin seni geliyor çünkü . öle bi meditatif hal yakalamalısınız ki bütün dier seslerden arınmalı sadece izlediğiniz şeyi dinlemelisiniz ki o da pek mümkün olmuyor neyseki çok zorda kalınca alt yazıdan okuyorum ama bu durumdada annem izlediği diziyi bırakıp odaya gelir tvnin yanındaki dolaba bişiler koyardı. bende çözmüş diilim bunu ama sanırım bu genel bir sorun izlenen tvnin önünden geçilik sesi bastırılır gibi bizim bilmediğimiz bir kural mı var acaba?

Silentmoon dedi ki...

Ben tv izlemeyi bıraktım zaten :D ayrıca tv nin önünde geçme olayı genelde anne ev hanımı ise gerçekleşiyor. Zaten çalışan annenin kafayı kaldıracak pek vakti olmadığı için önce işleri bitirip sonra tvnin karşısına geçiyor ve günü bitiriyor. Oysaki ev hanımları devamlı tvye bakıp arada iş güç yapmaya kalkınca periyodik aralarla ortamdaki insanları rahatsız edip geri tv izlemeye dönüyorlar...

Bloodlust dedi ki...

Bende bu durumu şöyle çözdüm. Zaten televizyon filan izlemem. Sadece divx veya dvd. İzleyeceğim bir film ise birbuçuk saat yok eğer dizi ise bir saat(süreleri garanti olsun diye uzun tutuyorum) anneme sakın gelme diyorum. Oda çok sinirleneceğimi bildiği için söylediğim süre boyunca odama uğramıyor. Zaten canım anneciğim sadece meyve, fındık fıstık veya kola getirmek için odama gelir. İzleyecek şeye başlamadan önce bunları kendim tedarik edip annemede gerekli uyarıyı yaptıktan sonra bizde sorun kalmadı. Darısı başınıza. Bu arada farmerfam şu lost ne oldu beaaa?

Fücur dedi ki...

hepiniz sıçmışınız ! açık...

happy owl ironic dedi ki...

(;> sanırım bu yorumlardan sonra evde anneyle yaşamak başlıklı bi yazı atmak gerekicek hehe(;>