22 Nisan 2008 Salı

The World's Fastest Indian (2005)

World’s Fastest Indian uzun zamandır izleyemediğim güzel filmler arasında. Gerek Anthony Hopkins’ten olsun. Gerek filmin kurgusu ve anlatımından olsun insana yaşama sevinci veren ender filmlerden.

Film bir insanın kaç yaşında olursa olsun hayellerini gerçekleştirebileceğini ispatlayan ve bu ispatınıda saçma sapan bir senaristten değil gerçek bir hayat hikayesinden alan bir başyapıt.

Anthony Hopkins Burt Monro rolünde bir Yeni Zellandalıyı canlandırıyor, film 1967 yılında geçiyor. Burt Monro mekanikten çok iyi anlayan hayatını buna adamış yaşama sevinci olan yaşlı bir adamdır, tek hayali ise 1920 model motosikletinin ne kadar hızlı gittiğini görme isteğidir. Bunun içinde Amerikada’ki kurumuş, pürüzsüz bir göl olan Bonneville Salt Flats’e gidebilmek ordaki yarışa katılabilmektir. Filmde işte bu yol ve yarış macerasını anlatıyor.

3 yorum:

Farmerfam dedi ki...

film hakkında bi fikrim olmamasına ragmen..genel aldığımız "postlarla alakalı bişiler atın kardeşim,birbirinizle itişmeyin" politikasına dayanarak.... Monro nun hayat hikayesiyle ve bu rekorun hala kırılıp kırılamadığıyla ilgileniyorsanız, buradan buyurun...
http://www.indianmotorbikes.com/features/munro/munro.htm

Aikanaro dedi ki...

1 ay once fln bendeızlemıstım , cıddencok guzel bı fılm. Ama ne yazıkkı gecenın 3 unde mı ne baslamıstı.. boyle guzel fılmlerı , sacma sapan yarısma programları yerıne koysalar ne guzel olur.

Silentmoon dedi ki...

Merak ettim açıkçası güzele benziyor.. unutmazsam indireyim bende ..

Not: Vay Tuğbay'ım nerelerdesin sen...