7 Mayıs 2009 Perşembe

İşten Ayrılık....

Öncelikle Herkese selamlar,
Uzun zamandır fitneye yazı atmadığımı farkettim o yüzden biraz özel biraz genel bir yazı yazmak istedim.

Başlıktada belirtiğim gibi işten ayrılmadan bahsetmek istedim.
Bence istifa etmek 3 aşamadan oluşuyor ve her aşamanın kendine has etkileri oluyor.
Birinci aşama: Karar alma
Bu aşamada istifa etsemmi etmesemmi, edersem ne yapıcam, etmezsem ne yapıcam... gibi sorular arasında gidip gelinen bir girdaba giriyorsunuz.
Ama karar almayı kolaylaştıran faktörler oluşması durumunda, iş bulduysanız ve çalıştığınız yerde istifa için hergün yeni sebep yaratılıyorsa çok daha kolay ve hızlı karar verebiliyorsanız.
Ancak bir kere bile istifa etmeyi aklınızdan geçirdiyseniz orada ki süreniz bitmiş demektir. Sadece karar vermek adına zaman öldürüyorsunuzdur.
İkinci aşama:İstifa etme
Bu aşama belkide en stresli aşamadır. Ne diyecem, ne diyecek, sonrasında ne olucak, beni bırakacak mı, ne söylesemde uzamasa....gibi sorular akla gelir.
Ancak istifa sonrasında vücutta oluşan adrenalin sayesinde konuşma sonrasında suratınız oluşan gülümseme çok özeldir.
Üçüncü aşama: Bekleme
İstifa sonrası ihbar süresi denen, çalışmak zorunda olduğunuz süre.
Bu süre içerisinde zaten olmak istemediğinizi belirtiniz, bir ortamda zorla tutuluyorsunuz ve çalışmaya çalışıyorsunuz. Ve bu sürenin sonuna yaklaşmaya başladıkça bitsede gitsem psikolojisi oluşuyor.
Vakit geçirmek ve eğlenmek adına geyik yapmaya başlıyorsunuz.
Ama süre bir türlü geçmiyor, askere gidenler bilir teskerenin son günlerinde farksız bir hal alıyorsunuz.

Yukarıda istifa sürecini kendimce özetlemeye çalıştım eklenecek yerleri olabilir o yüzden yorumlarınızı bekliyorum.

Bu arada bilmeyenler için 20 sinde Merzifona gidiyorum... çalışma hayatıma orada devam edeceğim...

3 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

öncelikle gülümseme kısmı benim en sevdiğim kısım. istifa etmeyi aklınıza koyduğunuz kesin karar verdiğiniz ve bunu patronunuza şefinize açıklayacağınız gün açıklamayı yapmadan hemen önce suratınıza yerleşen o sinsi gülümseme paha biçilemez hehe. neyse yeni iş hayatında başarılar dilerim. ve bu merzifon olayını saçma bir espiriyle tamamlamak isterim. merzifonun neyi meşhur gramofon u herhalde gelirken bize gramofon getirirsin. hehe şu saçma şaka bi yana merzifonun neyi meşhur bilmiyorum hakikaten.

deserthawk dedi ki...

işten ayrılmanın en güzel yanı anlaşmanın o bitme yani 3 kısmıdır bence tamam bulunmak istemediğiniz bir ortamdasınız zorla çalıştırmaya çalışıyorlar gibi gözüküyo ama bir sonraki işe kadar kafa dinlemek içinde idealdir hiç bir işe karışmayıp tabi tabi lazım der kafayı çevirirsiniz kimsede size pek iş yaptıramaz. O askerliğin son günleri gibi lafına katılıyorum hatta şafaaaaaaaaam mı kalmış bu saaten sonra ben mi uğraşcam lafları geldi nedense aklıma

Silentmoon dedi ki...

Benim özel kısmım şu son zamanlarımı aynı sinir stresle geçiriyor olmam. Kafamı çeviremiyorum yapılacak iş gene var gene var banane demek istiyorum ama olmuyor... feci daraldım o yüzden :)