11 Mayıs 2009 Pazartesi

Vicky Cristina Barselona

Daha öncedende Woody Allen filmleri izlemişliği olan biri olarak (Match Point) bu filmde tür olarak pek farklı değil yine ikili ilişkiler insanların zaaflarının işleniyor. Aynı zamanda yardımcı kadın oscar ödülü de kazanmış bir film. Ama cidden Penélope Cruz bu filmde bu ödülü hakketmiş gibi duruyor.
Filmin konusu 2 arkadaş olan Viky ve Cristina’nın yaz tatili için gittikleri barselonada geçirdikleri vakti anlatmış. Gider gitmez tanıştıkları ressama Juan Antonio Gonzalo (Javier Bardem) iki kızda aşık olurlar. Ancak Viky evlenmek üzere olan biridir. Bu düşüncelerinden ne kadar uzaklaşmak istesede bir türlü başaramaz ve mutsuz bir evliliğe doğru yelken açmıştır bile. Cristina ise daha açık görüşlü ve bu ressamla vakit geçirmeyi seven bir insan karakteri ile karşımıza çıkıyor. Ilginç ilişkileri bir arada barındıran bir film.
Woody allen kamera karşınsında değilde arkasında olduğu için kendimizi şanslı hissetmeliyiz (tabii ki benim düşüncem) bir kere izlenebilecek bir film gibi duruyor. Izlenme sebebi eksik kalmamak için elbette.

2 yorum:

desertrose dedi ki...

hmm eksik kalmamak için bundan sonra izleyeceğin film, 'Erkekler Ne Söyler Kadınlar Ne Anlar' gibi geliyor bana Mr. Hawk :) hehe

Fücur dedi ki...

Nitekim pek sevmesemde Woody Allen filmlerini bunu içimden bir ses izlemem gerektiğini söyledi. Özellikle Match Point ve Cassandra's Dream bayıcı derecede sıkıcı ve durağan senaryolara sahipti, fakat bu film oldukça iyi bence. Artık oyuncuların iyi oynamalarından mı kaynaklanıyor yoksa konu mu çok gerçek hayata yapışık ince ince... Film hakkında tek eleştirebileceğim kısım afiş. Çok güzel bir afiş olmasına karşın diğer ablayı da içinde barındırması gereken başka temalı bir çalışma olmalıydı kanımca. Filmde en çok beğendiğim konu ise Penelope Cruz'un müthiş oyunculuğu. Havyar Badem abi pek başarılı diyemem, tanıdığım en çirkin ressam :) filmdeki kızlardan ziyade çevremde de birçok kızın bu adama hasta olmasını kaldıramıyorum... sen git No Country Old Man'de basınçlı tüple adam öldür arkadaşım...