20 Mayıs 2009 Çarşamba

Wolfram Alpha


Merhabalar, bu gün öğrenmiş olduğum bir siteyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Wolfram Alpha. Google bir arama motoru bunu bilmeyenimiz yoktur herhalde. Wolfram alpha yı google a rakip olarak gösterenler var. ancak bilinmesi gereken wolfram alpha bir arama motoru değil. yani bildiğimiz alıştığımız manada diil. nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim. şöle; wolfram alpha ya matematiksel bir denklem yazıyorsunuz sizin için çözüyor. hatta integral ve double integral yazıyorsunuz ingilizce yazmalırınız, çözüyor. çözmekle kalmıyor size grafiğini çiziyor. bizim okul zamanımızda yoktu böle şeyler. internete giren bir cep telefonu birde wolfram alpha, işleri çok kolaylaştırırdı hehe şaka bi yada sadece matematikle kısıtlı değil yapabildikleri. bir ülke adı yada şehir adı yazıyorsunuz size ansiklopedik bilgiyi getiriyor. bakın dikkatinizi çekerim bu bilginin olduğu sitelerin linklerini değil size direk olarak bilgiyi getiriyor.
ayrıca kimyasal bir element yada mineral girin size onun hakkında bütün bilgileri vermekle kalmıyor molekül formülünü resim olarak ta gösteriyor.
tüm bunlara dayanarak, wolfram alpha popularite adına google a rakip olabilir ama kesinlikle ayrı kulvarlarda olduklarını düşünüyorum. ben gayet beğendim sizde sayfadan örnekler kısmından inceleye bilirsiniz.

bu sayfayı incelerken uzun süredir beni rahatsız eden birşey gene geldi aklıma sizlerle paylaşmak istedim.
Google da arayıp bulduğunuz bilgi doğru bilgi değildir popüler bilgidir. genel anlamda yalnış bilinen bir bilgiyi google da ararsanız yalnış bilinen haline ulaşırsınız. lütfen buna dikkat edelim. hepinize iyi araştırmalar (;>

http://www23.wolframalpha.com/

2 yorum:

deserthawk dedi ki...

benim incelediğim kadarıyla gayet güzel bir site daha eksikleri var elbet yani en azından bana öle geldi şimdi mesela aradığını kelimenin 1 den 2 den çok daha fazla anlamı olabilir sizde buna göre seçebilirsiniz gibi bir özellik koyabilirler. bu noktada google değilde wikipedia ya daha bi rakip olucağını iddaa edebiliriz gibi geldi.

happy owl ironic dedi ki...

zaten o tarz bi şey mevcut aynı kelimenin fizik açısından yada matematik açısından anlamına ayrı ayrı bakabiliyorsun gibi bişi hatırlıyorum. farklı anlamlardan seçebiliyorsun die hatırlıyorum örneğin java kelimesini arattığında sana javanın bir ada olduğuınu sölüyor ama java comp. die de bir tanım girili olduğu konusunda seni uyarıyor ve o tanıma da ulaşa biliyorsun. belki senin girdiğin kelimelerin dier anlamları girili olmaya bilir o konuda bişi diyemem. adamlar yapmış ama, destekliyorum (;>