14 Haziran 2010 Pazartesi

Antichrist - 2009

Vizyona yeni girmiş ama 2009 yılı yapımı bir film Antichrist. Sinema rahat izlenmelik aksiyon, komedi vs. gibi filmlerden çok öte olduğunu gösteren yapımların sayısı çok azdır. İnsanın içine işleyen filmlerin sayısı da çok azdır. Hele ki konu korku gerilim oldu mu bunun sayısı belki çok daha azdır.

Antichrist hem iğrendiren, hem ürküten, hem de geren bir film. Bunun yanında anlaşılması da bir o kadar zor. Ama filmi güzel yapanda belki o anlaşılmaz oluşudur. Klasik filmlerde bir açıklama getirirken her şeyi alenen ve de açık açık anlatırlar, bu filmde de onu bekleyenler; beklemesinler. Ben filmi bir daha izleyeceğimi düşünmesem de izlenmesini tavsiye ederim. Belki Hıristiyanlıktan ve orta çağ zamanlarını biliyorsanız bu film daha açık gelebilir.

2 yorum:

Bloodlust dedi ki...

Filmin Lars Von Trier'in olduğunu görünce kuşkulandım biraz. Şimdi bu Lars Von Trier entellektüel kitlenin pek sevdiği bir yönetmendir. Hatta ilk 3 e girer heralde. (Diğerleri için bkz. Pedro Almodovar ve Emir Kusturica) Yine de bir kere izleyeceğim entalijansiyadan olmasamda.

Bloodlust dedi ki...

Olmadığımı dahi anlamında deyi birleşik yazarak gösterdim.