1 Haziran 2010 Salı

The Book of Eli - 2010

Filmin konusunu okuduğum zaman açıkçası çok ilgimi çekmedi. Ancak çok sıkı bir hayranı olmasam da Denzel Washington filmlerini severim.
Film farklı bir zamanda geçiyor, öle ki kendileri bile hangi zamanda olduklarını bilmiyorlar. Dünya bizim bildiğimiz halinden çok farklı bir halde, her yer çöl olmuş, bitkiler yetişmez olmuş. Bir savaş olmuş ve üstünden uzun bir zaman geçmiş. Yeni bir kuşak doğmuş, büyümüş ama eğitim, kültür, müzik, çiçek, mutluluk, bilgisayar, vs. vs. kalmamış. İnsanlar ne kitap okumasını biliyorlar ne de yazmasını. Ahlak, namus diye bir durum söz konusu değil. Bir birlerini yiyen insanlar, tecavüzler, bir topluluk olmaktan çok uzakta yaşayan insanlar.
Eli ise kutsal bir kitap taşıyor(üstünde haç işareti var elbet). Bunu bir yere ulaştırmaya çalışıyor. Nereye ulaştırmaya çalıştığını kendiside bilmiyor ama yine de yapması gerektiğine inanıyor. Bu görevinde karşısına bir çok zorluk çıkıyor ancak görevini yerine getirmek için bu sıkıntıların üstesinden gelmek zorunda.
İzlerken benim hissettiğim elimizde bu kadar imkan varken bir anda hepsini kaybetsek bizim çocuklarımız ya da torunlarımız ya da bizden sonra gelecek olanlar nelerle karşılaşabilirler.

3 yorum:

Farmerfam dedi ki...

ben izledim beğendim

Bloodlust dedi ki...

Bende meraktayım. Kesin izliycem post apocalyptic filmleri pek bi severim.

DreadfuL dedi ki...

Bende izledim ve güzel bence.