27 Eylül 2011 Salı

Düğün davetiyesi gönderme sanatı


Selam olsun,sevgili dostlar takipçiler ve diğerleri. Bu postumda Nikah davetiyesi nasıl gönderilmelidirden bahsetmek isterdim, ancak bu konuda pek bir fikrim yok. Sadece nasıl gönderilmemelidirden bahsedeceğim.

İki arkadaşımın evlenecekleri haberini az önce aldım. Adıma faceten gönderilmiş bir nikah davetiyesi pdf' inden. Şimdi bu sevgili arkadaşlarıma küçük altın resmi olan bir pdf hazırlayıp göndermek isterdim ama ne yazıkki buna uğraşmayacağım. Neyse olabilir adres yoktur postaya vermeye vakit yoktur. Paraları yoktur davetiye bastırmamışlardır. Düğüne gidilir eski dostlar, şimdiki dostlar bir arada görülür tadından yenmez derken tarihe gözüm ilişti. 12 gün sonrası.

Benim gibi şehir dışında bulunan birisine 12 gün sonra düğün var bizim gelsene demek;
Abi ayıp olmasın die çağırıyormuş gibi yapıyoruz sakın gelme demekle aynı anlamı taşıyor. Hatta nasıl olsa gelmiyceksin ya yalandan pdf davetiyeside gönderelim yarın öbürgün bıdı bıdı etme demekle aynı kapıya çıkıyor.

Önümüzdeki dönemde evlenecek arkadaşlar'a tavsiyem nikah tarihini 12 gün sonraya almamalarıdır. davetiyeleri erkenden hazırlatıp göndermeleridir. PDF bile olsa erken gönderin. Tanıdık matbaa var fücur un sırf bu iş için bir kataloğu mevcut bildiğim kadarıyla.
Sonuç olarak nikah davetiyesi göndermekte bir sanattır bence. Kıztarafından kimlere gönderilecek, erkek tarafından kimlere gönderilecek.(Ne kadar çok bastırırsanız bastırın her zaman eksik davetiyeniz vardır)(yada salon küçüktür herkezi çağıramazsınız.) O yüzden ince bir planlama gerektirir bu davetiye olayı.

Bu konuda yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum, görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Sevgiler saygılar...