6 Şubat 2013 Çarşamba

Roger Waters - The Wall 2013 İstanbul Konseri

Canlandıralım diyoruz ama hiç bomba haberlerden bahsetmiyoruz gençler. Tabi konser haberi olarak bu yılın en önemli olaylarından olacak olan Roger Waters'ın "napcam lan evde, giyeyim siyah kumaş pantolonu tişörtü de içen sokar konser vererim" düşüncesinden yola çıktığı dünya turnesinin bizim ülkemize gelmesi var.

 4 Ağustos 2013 Pazar günü gerçekleştirelecek konser İstanbul ITU Maslak kampüsü Stadyumunda. 2006 yılında Roger Waters'ı izlediğimizi ve buraya yazdığımızı arkadaşlarımız hatırlayacaktır. O konserde amcamız bize baştan sona Dark Side Of The Moon albümünü çalmıştı. Bu kez ise The Wall albümünü çalacak.

Sıkı Pink Floyd takipçileri bilirler ki The Wall, 1979 yılından bu yana gerek filme, gerek kitaba, gerekse müzikale dönüştürülmüş dev bir eserdir. İşte Roger dede eserin hürmetine saygıda bulunup dev tuğlalar yaptırıp bunların tümünü ekran haline getirtmiş. Para bende değil mi gardaş istersem 65 metre sahne kurarım diyen emekter dedemiz, bu dediğine ek olarak 1980 turnesinde kullandıkları dev öğretmen, anne ve diğer şişme kuklaları orjinale sadık yeni tasarımlar ile değiştirmiş. Kısacası teknolojininde yardımıyla 34 yıl önce yapamadığı ne varsa parayı bastırıp yaptırmış yani. Bize ise, şimdiden üç neslin rock anlayışına önderlik etmiş bu muhteşem eseri canlı izleyip sindirmek düşer arkadaşlar.

Garanti Bankası ve BKM olayın ortaklarından, haliyle biletleri biletix satıyor. Saha içi ayakta boyun yormaca 150 liradan başlamak üzere üst sınır dört haneli rakamlara kadar ulaşıyor söylentileri var. Ben henüz biletimi almadım, çünkü daha geçen hafta organizasyonun tarihi bir gün ileri ittirildi. Bu tarz büyük konserlerde böyle şeyler sık oluyor, dolayısıyla bir iki hafta sonra saha içinden almayı düşünüyorum. Tribüne parası yeten arkadaşlar ellerini çabuk tutsunlar çünkü hızla tükendiği bilgisi tüm internette. 

Ben gitmeden önce toplaşıp In The Flesh videosunu veya bir Berlin 1990 videosunu bi izleyelim derim. Hazırlık olur güzel olur, içmecelerle birlikte. Son uyarım, dede sahnedeyken "Shine On" "Wish you were here" veya "Money" diye bağaracaklar için söylüyorum... Roger uzun yaşarda tekrar gelirse bir dahaki sefere arkadaşlar :) sevgiler.

3 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

2006 izleyerken çok keyif almama rağmen bu sefer izleyenler arasında olamıycam gibi duruyor. ama yinede imkanı olanlar gitmeli izlemeli, dinlemeli. mümkünse sonrada burada benimgibi gidemiyecek olanlar için izlenimlerini paylaşmalıdır.Özellikle figment arkadaşımız için bir intikam fırsatıdır bu konser. 2006 da telefonla baya bi haraslamıştım die hatırlıyorum (;>

deserthawk dedi ki...

güzel bir hatırlatma oldu teşekkürler :) fücur arkadaşım

Silentmoon dedi ki...

Ben biletimi adım bekliyorum :)