25 Şubat 2013 Pazartesi

The Man With Iron Fists(2012)


Uzun bir aradan sonra film yazısı yazmaya karar verdim. Başlangıç olarakta en son izlediğim filmden başlamak istedim. İçinizde bu filmi daha önce izlemiş olanlar vardır. Ve izleyenlerde ne alaka arkadaş bu filmin neyini yazıyosun diye düşünenler olabilir. Ancak kimi filmler vardır ki sunduğu fikirler ile; kimi filmler vardır ki hikayesi ile, karakterleri ile ön planda yer alırlar. Bu film ise; saçmalıkları ile ön planda yer alıyor.

Wild wild west filmi ile kill bill’i karıştırmışlar. Ardından da üstüne eski japon karete filmlerini serpiştirmişler. Yani karşımıza ne konusuyla ne de fikirleriyle ön plana çıkabilecek bir yapım olmuş. Akılda kalabilecek olan garip karakterleri , fışkıran kanlar, dışarı fırlayan iç organlar ön planda. Bu şekilde yapılan bir filmde russell crowe’u ve lucy liu’yu için de barındırabilmesinin sebebi ise sanırım filmin başında adı geçen quantin tarantino’dur.
İmdb puanı 5.5 olan filme bayaa bir oy verilmiş olduğunu ve bir sürü insanın vaktinin boşa geçmiş olduğunu söylerek tamamlamak isterim. İyi seyirler efendim.

6 yorum:

Farmerfam dedi ki...

Filmi boş bir vakitte izlemek için sıraya almıştım..Tahmin ediliyor ne ayarda bir film olduğu zaten.. Yine de eğlencelik film kuşağında izleyeceğim :D

desertrose dedi ki...

Yani bu durumda biz dün boşa vakit geçirdik. Ama benim hoşuma gitti film, iğrenç sahneler olduğu için. Mesela adamın gözü bilye gibi fırladı gittii :)

Farmerfam dedi ki...

ensesine sert vurmuslardır onun :D

Fücur dedi ki...

Matrix'in şiddetle esinlendiği bir japon veya kore filmi olan "Demir Yumruk" diye bir film vardı. Hatta bir adam Matrix'teki dövüş koreografilerinin Demir Yumruk ile aynı olduğunu gösteren bir video hazırlamıştı. Nitekim sanırım bu o Demir Yumruğun yeni versiyonu. Çünkü diğeri 60lı veya 70li yıllardandı

Fücur dedi ki...

buldum http://www.everythingisaremix.info/everything-is-a-remix-the-matrix/

Fist Of Legend (1994) imiş

Farmerfam dedi ki...

yahu siz demir yumruk demir yumruk diye bahsettikçe nedendir bilinmez sadece bu geliyor benim aklıma :D

“Yarın sabah güneş doğana kadar şu kollarımın ucuna iki tane aslan pençesi takacaksın”

Hatta yazı da yazayım :D