11 Mayıs 2007 Cuma

Fotoğraf

Fotoğraf çekmek bi sanat tamam ama fotoğraf çektirmekte dikkat gerektiren bir durum. Fotoğraf çekmek ne kadar zorsa fotoğraf çekinmekte o derece zor bence. Bunu zor kılan objektife verilen poz tabikide. Fakat neden sanat olarak ele alıyoruz ki onu anlamıyorum. Manyak mıyız fotoğraf çekilirken kasıyoruz kendimizi. Yani resim yapmak yazı yazmak veya bişiler çalmaya çalışmak gibi fotoğraf çekmek ve çektirmekte hayatın olmazsa olmazlı. O yüzden çokta ciddiye almamalı. Hayır anlamsız oluyor yani objektife bakınca.

İnsanlar sürekli objektife poz vermeye çalışır saçma sapan. Bunun bi manası yok kesinlikle. Burdan yetkililere sesleniyorum ! Özellikle üçüncü kadehten sonra lütfen objektife bakanları çekmeyin, çektirmeyin. Olayın doğasına aykırı. Fotoğraf çekmek o anı ölümsüzleştirmekse eğer neden olduğumuz gibi davranmıyoruz. Milyonlarca anlamsız pozu olan ben bu konuya itinayla dikkat ediyorum ve objektife bakanları çekmiyorum, kendimde objektife bakmıyorum !

2 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

Üstadım bi kaç şey söylemek istiyorum.
1) Ben fotoğraflarda çok kötü çıkan bir insan olduğumdan (sanırım gerçektede çok çirkin biriyim ama bunu hala kabul etmiyorum (;> ) acaba bu post bana nispet olsun die mi atıldı die merak ettim.
2) o kulağındaki küpe mi? şayet öyleyse sen kulağını ne ara deldirdin?
3) Ağzındaki kürdan la böle bir western kowboy u havası böle bi çocuklara kötü örnek olmasın die sigarayı bıraktırılmış red kit havası var.

Fücur dedi ki...

hocam resmi objektife bakmadan nasılda benim gibi bir insanın farklı gözükebileceğini kanıtlamak için koydum. (Bu arada İrem kardeşimizden de tepki aldım fotoğrafla ilgili :)) Ben orda angut böceği gibi baksaydım objektife sen bu yorumları yapamazdın çünkü ayrıntıları farkedemezdin. Atıl'a ve fotoğraf makinalarına teşekkürler :)