25 Mayıs 2007 Cuma

The GodFather 1972

Klasiklere devam; 1972 yapimi olan, efsanevi filmlerden bir tanesidir. Al Pacino'nun yildizinin parladigi Mario Puzo'nun kitabindan uyarlanan Coppola'nin yönetigi filmdir. Ben nedense en çok ilk filmi begenirim gerek çekim olsun gerek konun islenisi olsun ilk film bence diger filmlerden daha etkileyicidir. Bu çekimleri o zamanlar bir de The End de görmüs olabilirsiniz.
Bir adamin degisimi ve yükselisini konu aldigini ayni zamanda da mafya nin isleyisini anlatan bir film.
Ayni zamanda yakindan tanidigimiz son zamanlarda adindan sikça söz ettigimiz las vegas dizisinin bas rol oyuncusu James Caan da o filmde Sonny karakterini oynamis ve filmden sonra oyunculari su anki halleriyle tanimakta zorlanmaktayiz.

2 yorum:

Fücur dedi ki...

Beş sene önce yüklü miktar para bayıldıktan sonra fanatiği olduğum bu serinin 5 dvdlik alman basımı bir setini aldım.

Eklentiler dvdsinde Francis Ford Copolla'nın Micheal Corleone rolünü seçmek için ne kadar zorlanıldığını anlatan bir bölüm var. Bölümde Al Pacinodan önce Robert De Niro'nun ve daha birkaç ünlü isminde rolü denediğini gösteriyor. Fakat Restoran sahnesi denemelerinde Al Pacino o kadar başarılı olmuş ki daha önceden kendisiyle rolü beceremeyeceği konusunda dalga geçen kameramanlar bile şok olmuşlar. Francis'te o sahnenin büyüsünden sonra Pacino'yu direk işe almış.

Bir hikaye daha. Francis'in demişki ; Ağzına bişiler tıkmış karşımda o zar zor konuşma hareketleri yapıyordu. Önceleri dalga geçtiğini sandım ama sonradan bu rol için muhteşem olduğunu farkettim ve tereddütsüz projeye Marlon ile devam ettik.

Ek bilgi : Filmin müzikleri her nekadar efsanevi kompozitör John Williams imzası taşısa da , akıllara kazınan The Godfather Theme Nino Rota tarafından yazılmış olup üçlemenin diğer filmlerinde de değişik düzenlemeleri ile karşımıza çıkmaktadır.

Filmin fanatiklerinden olarak yeterince bilinmeyen yönleriyle birşeyler aktarmaya çalıştım. Dahasını bilen varsa da paylaşmıyorsan bizimle ona reddedemeyeceği bir teklifim var :)
Kolay gelsin

figment dedi ki...

Filmden bazı unutulmaz cümleler, laflar, laf sokuşları aşağıda bulabilirsiniz.

Calo: In Sicily, women are more dangerous than shotguns.

--

Sonny: Hey, listen, I want somebody good - and I mean very good - to plant that gun. I don't want my brother coming out of that toilet with just his dick in his hands, alright?
Clemenza: The gun'll be there.

--

Michael: My father made him an offer he couldn't refuse.

--

Don Corleone: Do you spend time with your family? Good. Because a man that doesn't spend time with his family can never be a real man.

--

Michael: [speaking to Carlo] Only don't tell me you're innocent. Because it insults my intelligence and makes me very angry.

--

Tom Hagen: Mr. Corleone never asks a second favor once he's refused the first, understood?

--

[after being asked how he will arrange to buy a hotel from Moe Greene]
Michael: I'll make him an offer he can't refuse.

--

Don Corleone: I'm gonna make him an offer he can't refuse.

--

Don Corleone: Someday - and that day may never come - I'll call upon you to do a service for me. But until that day, accept this justice as gift on my daughter's wedding day.


--

Don Corleone: I'm a superstitious man, and if some unlucky accident should befall Michael - if he is to be shot in the head by a police officer, or be found hung dead in a jail cell... or if he should be struck by a bolt of lightning - then I'm going to blame some of the people in this room; and then I do not forgive. But with said, I pledge - on the souls of my grandchildren - that I will not be the one to break the peace that we have made today.

Kaynak: www.imdb.com
--
bir de vitamin deposu portakal filmde ne zaman görünse ya biri ölüyor ya da kıl payı kurtuluyor.

selamlar...