3 Ekim 2008 Cuma

Engellenen siteler . . .


Ntvmsnbc nin sayfasındaki habere dayanarak şöyle bir sayı ermek istiyorum 1100 ün üzerinde siteye erişim engellenmiş durumda. bu durumda daha dikatli davranmalıyız. kazara yanış bişi yazarsak blogumuza bütün blogspot kapanır. hatta belki google ın blogspot a sahip olmasından kaynaklı google ı da kapatırlar. aman diim biraz daha dikkat bundan sonra . . .

Peki bu saçma uygulama neden var. sanırım ülkemizin yasaları gereği böle bir saçmalık uygulanıyor. o zaman yapılabilecek iki şey var. birincisi aynen devam yasaklaya bildiğimiz kadar isteyi yasaklayalım, interneti de kaldıralım ülke çapında intra net ağları oluşturalım. Ve dünya ya örnek teşkil edelim. tarih kitapları türkiyeden bahsetsin (;>

İkinci seçenek se yasaları değiştirmekten geçiyor. nasıl daha iyi daha doğru hale getiririz bilmiyorum ama bence şu anki hali gayet yalnış onu biliyorum. Atatürk' e karşı saçma videolar yada yazılar yayınlayan sitelere tepki vermeye karşlı diilim hatta bunların engellenmesini de destekliyorum. çocuk pornosu da gayet suçtur ve engellenmeli hatta bu tarz siteler cezalandırılmalıdır. Ancak internette dolanan bir iki yazı yada bir iki video için büütün interneti yasaklayamazsınız, yasaklıyorsanız özgürlüğü özler bu millet. sevgiler saygılar.

1 yorum:

deserthawk dedi ki...

teşekkür ederiz. zahmet oldu bizim tekrar buralarda yazı yazmamızı sağladığınız için, insanların kişilik haklarına saygı gösterdiğiniz için, emeklerimizi bir çırpıda çöpe attırmadığınız için, dimi teşekkür etmemiz lazım. kafanızı çalıştırmayıp çözüm bulamadığınız için ancak tebrik etmek düşer. youtubeda önceleri kapanıp kapanıp açılıyodu. bence bloggerda böyle olucak haftaya bi daha kapanıcak sonra tekrar açılıcak sonra bi daha kapanıcak derken insanlar zaten burdan uzaklaşıcaklar sonra bir kapanıcak tam kapanıcak ve bizim burda yazdıklarımız paylaştıklarımız çöp olup elektronik çöplüğe atılıcak. teşekkür ederiz bizi her duruma alıştırdığınız bizi yönlendirdiğiniz için. iranda da kapalı bu arada youtube nereye gidiyor isek artık.