16 Aralık 2008 Salı

The Dark Knight – 2008

Dark Knight yılın en iyi filmlerinden. Kendine özgü bir havası olması. Pek çok çekilmiş çizgi roman filmlerinden farklı bir havada olması bunun önemli kanıtlarından. Batman’nin veya Bruce Wayne’nin dehşet parasının olması ve tabii ki kullandığı teknolojinin psikopat derecede olması insanı etkileyen göz boyayan kısımları. Aynı zamanda Cristian Bale ve tabii ki Heath Ledger’ın oyunculuğu tartışılmaz. Filmin makyajları ve çekimin karanlığı filme mistik bir hava katmış. Sürükleyici bir senerya ile birleşmiş. Biraz uzun olmuş ama sıkmadan seyirciyi çekmeyi başarmışlar. Bir sürede two face’in eklenmesi filme hoş bir hava katmış.

Joker karakterinin biraz psikopat derecesinde olması. Kendini diğer pek çok insandan üstün görmesi, zaaflarının olmayışı, acımasız oluşu, karakterine has özellikleri ile insanları tuzağa düşüren istediğini alan biri, tek derdi ise ortada bir koas oluşturmak insanların kendi oluşturdukları dünyalardan zincirlerini kırmaları ve farklı bir tarzda toplum oluşturmak istemesidir. Ona karşı çıkıcak tek insan ise Batmandir. İşte bu noktada filmde olaylar gelişir ve iki büyük düşman karşılaşır. Ama hatırlatmak lazım ki teke tekde kesinlikle jokerin hiç bir şansı yok.

Dark Knight, izlemeyenlerin izlemesi gereken, sinema tarihine yakışan tekrar tekrar izlenebilecek harika bir film.

1 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

deserthawk a katılıyorum, filmi bende beğendim. hoş sürükleyici özel efectlerle bezeli bir film olarak karşımıza çıkıyor. bağzı kısımlar kafamı kurcaladı sadece mesela kurşun geçirmeyen tekerlek gibi (;>