21 Nisan 2009 Salı

Back To The Future

Back To The Future tüm seriler içinde 10 üstünden 10 verilcek nadir filmler arasında. Yönetmenliğini ve yazarlığını Robert Zemeckis’in yaptığı, prodüksüyonunu Steven Spilberg tarafından yapılmıştır. Filmin başrol oyuncusu Michael J. Fox iş yoğunluğu nedeniyle teklifi geri çevirince, Marty McFly’ı Eric Stoltz oynayacakmış ancak, hatta çekimlerine başlamışlar ama Eric Stoltz rol için uygun olmadığına karar vermişler ve Fox’a tekrar teklif götürülmüş ve oda kabul etmiş. Doc Brown’nı ise aslında John Lithgow oynayacakmış ancak olmayınca Chirstopher Lloyd kapmış rolü. Ve karşımıza geleceğe dönüş serisi çıkmış.
Gerek filmin kurgusu olsun gerek filmin müzikleri olsun süper bir filmdir. İzlemeyenin kaldığını sanmıyorum aranızda bu filmin hastası olan insanlar olduğunu da biliyorum. Resimde ki Stoltz ile yapılan çekimlerden bir fotoğraf bu arada.
Quotes:
George McFly: Last night, Darth Vader came down from planet Vulcan and told me that if I didn't take Lorraine out that he'd melt my brain.
Marty McFly: Wait a minute, Doc. Ah... Are you telling me that you built a time machine... out of a DeLorean?
Dr. Emmett Brown: The way I see it, if you're gonna build a time machine into a car, why not do it with some style?
Dr. Emmett Brown: Then tell me, "Future Boy", who's President in the United States in 1985?
Marty McFly: Ronald Reagan.
Dr. Emmett Brown: Ronald Reagan? The actor?
[chuckles in disbelief]
Dr. Emmett Brown: Then who's VICE-President? Jerry Lewis?
[rushing out and down a hill toward his laboratory]
Dr. Emmett Brown: I suppose Jane Wyman is the First Lady!
Marty McFly: [following Doc] Whoa! Wait! Doc!
Dr. Emmett Brown: And Jack Benny is Secretary of the Treasury.
Marty McFly: [outside the lab door] Doc, you gotta listen to me.
Dr. Emmett Brown: [opens the door to the lab] I've had enough practical jokes for one evening. Good night, Future Boy!
[closes the door leaving Marty outside]
Marty McFly: No, wait! Doc. Doc. The-the-the bruise - the bruise on your head. I know how that happened! You told me the whole story. You were standing on your toilet, and you were hanging a clock, and you fell, and you hit your head on the sink. And that's when you came up with the idea for the Flux Capacitor...
[somberly]
Marty McFly: Which... is what makes time travel possible

2 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

geleceğe dönüş serisi için bu güne kadar bi post atmamış olmamıza şaşırdım. kesinlikle defalarca izleye bileceğim bi seridir. zaman yolculuğu ve paralel evrenler hakkında ilk bilgileri beynime kazıyan dizidir. günümüzde bir kült haline gelmiştir. ve evet 10 üzerinden 10 puanlamasına katılıyorum. (;>

Fücur dedi ki...

Back to the Future hayatımda yaşam felsefemi değiştirmeme sebep olan nadir filmlerden biridir. Söylediğin gibi hastasıyız :) Özellikle bilmediğim birşeydi Michael J Fox'tan önce başkasıyla deneme çekimi yapıldığı.

Bu filmle ilgili onlarca bilinmeyen veya az bilinen şey anlatabilirim fakat aklıma ilk gelenleri sizlerle paylaşayım yazı canlansın :)

1) Serinin ikinci filmi çekilirken yönetmen Zemeckis ilk filmin bu kadar tutacağını tahmin etmedikleri için ilk filmde kullandıkları sahne öğelerini attıklarını veya bozduklarını söylüyor röpörtajında. Dolayısıyla ikinci filmin içinde geçen 1955 sahnelerini tekrar çekmek zorunda kaldıklarını söylüyor. Filmi ince ince izleyen manyak fanlar araştırmalarıma göre birkaç önemsiz detayın atlandığını yakalamışlar.

2) Filmde belki de çoğumuzun gözünden kaçan veya hatırlamadığı bir karakter var. Marty'nin arabayla kapıştığı serserilerden arabayı kullanan karakter Red Hot Chili Peppers grubunun basçısı Flea ! :) O zamanlar 18 yaşındaymış.

3) Serinin üçüncü filminde ZZ Top'un canlı bir performansını görebilmekteyiz. Zaten sakallardan onları kaçırmanız mümkün değil :)

4) Marvin Berry and the Starlighters gitaristi Marvin yaptığı telefon konuşmasından anlaşılacağı üzere Chuck Berry'nin kuzenidir. :) gerçekte değil tabi. Fakat gerçek olan şu ki böyle bir grup var ve elemanları o adamlar. Grup filmde 1954 tarihli Penguins şarkısı Earth Angel ve efsanevi Night Train şarkısını çalıyorlar. Tabi Marty gelip herkesi Johnny B. Goode ile coşturmadan önce

5) Filmin kamera arkasında Hoverboard'un yapımı ve o sahnelerin çekimini gösteriyorlar mutlaka izleyin

6) Dr. Brown'un 1955teki köpeğinin ismi Kopernik 1985'teki ise Einstein'dır

7) Serinin ilk filminde George Mcfly karakterini oynayan Crispin Glover ikinci filmde oynamayı reddedince ikinci filmin senaryosunda önemli değişiklikler olmuş. Nitekim adamı öldürmek zorunda kalmışlar. Fakat ikinci filmde başaşağı asılı olarak gözüktüğü bir sahne var onu da Jeffrey Weisman diye bir aktör oynamış.

8) Flux Capacitor diye birşey gerçekten vardır fakat filmde izlediğimiz anlamı ve şekliyle alakalı değildir. Açıkçası bu konudaki patent sadece indüksiyon olarak bildiğimiz akı yükünü depolamak için kullanılan inductor için kullanılan "Lateral Flux Capacitor" dır. Ayrıca 2008de Dr. Leon Chua diye bir insan Memory Capacitor adını verdiği çok önemli bir buluşa imza atmış.

9) Son olarak bu site http://www.bttf.com/film_faq.htm size çok garip bilgiler verebilir :)

2015'teki partimizde görüşmek üzere :)