27 Nisan 2009 Pazartesi

Eternal Sunshine Of The Spotless Mind - (2004)


Uzun süredir adını duyduğum fakat izlemeye fırsat bulamadığım bu filmi geçenlerde oturdum izledim. Öncelikle belirtmek isterim ki aranızda bu filmi beğenmeyenler çıkıcaktır eminim. Ama ben çok sevdim. Epeydir duygusal anlamda ağır, iyi kurgulanmış, iyi çekilmiş, oyunculuğu iyi bir film izlememiştim.
Jim Carrey, Kate Winslet, Kristen Dunst gibi isimleri bünyesinde toplayan filmde Jim Carrey nin oyunculuk yeteneğinin komiklik yapmaya çalışmaktan ibaret olmadığını görüyorsunuz.
İki kişinin kavga edip birbirlerini hayatlarından silmeye çalışmları konu edilirken aynı zamanda ikili ilişkilerin karmaşık doğasının dibine vuruluyor. Ayrılık arifesinde söylenen sözlerin durduk yere dinlendiğinde ne kadar tuhaf olabileceği gibi detay vurgulamaların yanı sıra, afişte de belirtildiği gibi, bir kişiyi zihninizden silebilirsiniz, ama kalbinizden çıkarmak ayrı bir hikayedir gibi belirlemelerde barındırıyor. İzlemeyen arkadaşların izlemelerini tavsiye ederim. en azından bir kez izlenmeli. İyi seyirler.

imbd linki;
http://www.imdb.com/title/tt0338013/

4 yorum:

deserthawk dedi ki...

ben bu filmi herhalde yeni çıktığı zaman yani 2004 yada hadi bilemedim 2005 te izlemişimdir. o zamandan bu zamana filmden aklımda kalan tek şey nela bu saçma sapan bi film kalmıştı ama filmde ne olduğunu bir türlü hatırlıyamıyordum. neyseki happy owl arkadaşımız bu yazısıyla filmi bana hatırlattı detaylarını hatırlamasamda bu hayatından silme işinin ne kadar başarısız olduğunu gözler önüne seren tarihin devamlı tekerrür ettiğini gösteren bir film olduğunu hatırlatmış oldu. Jim Carrey'nin zaten sadece bir komedyen olmadığını gördüğümüz filmlerinden aslında pek çok komedyen olmadığı filmi var ama işte bir kere adı çıkmış adamın. herneyse bu film gayet asap bozan devamlı aynı şeyleri yaşayan iki insanı anlatan bir filmdi yanlış hatılamıyorsam tabi :) 1 kere izlenir bencede emeğe saygı.

desertrose dedi ki...

klasik beğenmemiş :) benim ilgimi çekti, üşenmeyip bulursam izlerim bu filmi, bahsettiğin için tşk. :)

Fücur dedi ki...

Bende çıktığı zamanlarda izleyip oldukça etkilenmiştim. Özellikle en çok uğraşılan konunun özel efektlerden ziyade senaryo olduğunu düşünüyorum. Hayal dünyası çok geniş bir fikrin ürünü kanımca. Çok güzel bir duygusal film, etkilenmemek elde değil. Özellikle Jim Carrey'nin performansı oldukça başarılı. Orjinal film müziklerinde ise Beck'in seslendirdiği Everybody gotta learn sometimes oldukça damar bir versiyon olmuş.

desertrose dedi ki...

ay ben bu filmi izlemeye çalıştım ama bırak filmi bitirmeyi ilk cd'yi bitirebildim mi onu bile hatırlayamıyorum şu anda. Bence çok sıkıcıydı ya da tam kendimi veremedim, ısınamadım filme.