11 Eylül 2009 Cuma

Legend of the Seeker

Evet görüyorum ki fantastik dizilere ya da materyallere karşı ilgimiz halen devam ediyor. Bu durumda bende sizinle ayağım alçıdayken izleme şansını yakaladığım bir diğer diziyi paylaşayım.

Legend of the Seeker, Terry Goodkind'in, The Sword of Truth adlı kitap serisinden uyarlanan fantastik bir dizi.

Zeyna ve Herkül dizilerinin geçtiğine yakın ortamlarda geçen dizi, bu dizilerin komedi unsurundan biraz sıyrılıp daha ciddi bir rota cizmeye çalışmakta.

Konusuna gelirsek ;
Bir kahin ölüm döşeğinde, gelmiş geçmiş en kötü insan olan Darken Rahl'ı öldürecek olan, gerçek bir Arayıcının doğacağı kehanetinde bulunur. Darken Rahl, adamlarını gönderip yeni doğan tüm çocukları öldürtse de gerçek Arayıcı olan çocuk(Richard Cypher) , bir büyücü (Zeddicus Zu'l Zorander) tarafından sınırın diğer tarafına kaçırılır. Arayıcı, aslında kim olduğunu bilmemektedir. 23 yıl sonra bir Confessor(Kahlan Amnell), büyücüye gelerek Arayıcı'yı bulmasında yardım etmesini ister...

Richard, Zorander ve Kahlan'ın, Darken Rahl'ı öldürmeye giden yollarında karşılarına çıkar birçok kötülükle de savaşmaları gerekecektir.

Serinin türkçeye çevrilmiş ilk kitabının arka yüzündeki yazı, dizinin ilk bölümünü de özetliyor :

Kitap, dünyanın mütevazı koruyucusu Richard Cypher'in hikâyesini anlatıyor. "Richard'ın hayatı, son büyücü Zedd'i ararken Rahl'ın suikast timinden çaresizce kaçan güzel Kahlan'ı kurtarmasıyla tamamen değişir. Yalnızca Zedd, efsanevi doğruluk Kılıcı'nın korkunç gücünü kullanabilecek, bozulmamış kalbe ve kararlılığa sahip birini Doğruluk İzcisi olarak atayabilir. Yalnızca Doğruluk İzcisi, bütün canlı şeyler üzerinde etkili olan güçlerini efendilerinin buyruğuna başheden Orden'in Üç Kutusu'nu ele geçirmeye engel olabilir...

Fantastik dünyaların ve maceraların tadını yakalayabileceğiniz bu dizi de siz sevgili blog sakinlerimize duyurulur.

Bol neşeli günler dilerim.

1 yorum:

DreadfuL dedi ki...

Açıklama benim işime çok yaradı gerçekten ki hemen indirmeye başladım :) Teşekkürler :)