3 Mart 2010 Çarşamba

Bakjwi (2009)

Arkadaşlar bu film izlemek yürek ister. Bu film cidden halk için insanlar izlesin diye yapılmış bir filmden; daha çok yönetmenin ben bir vampir filmi yapsam bu şekilde yaparım demesiyle meydana gelmiş.
Filmin başında peder Sang-hyeon bir hastaneye yatar. Ancak işin garip olan yanı adam sağlamdır. Bu tedavi merkezinde hastalanır. Sonra adamı tedavi etmeye çalışırlar ancak başarısız olurlar ve peder ölür. 6 ay sonra ise canlanmış bir şekilde karşımıza çıkar. O kaptığı hastalık geçmemiştir. Hastalığını gidermek için düzenli olarak kan içmesi gerektiğini anlar. Peder olduğu için hastaları kutsamak için pek çok hastaneye girebilmektedir. Buralarda da o insanların kanlarını içer. Film bundan sonra karmaşıklaşmaya başlar. Pederin yakın bir aile dostunun oğlunun karısına aşık olur. Kızda pedere ilgi duymaya başlar. Aralarında bir ilişki başlar.
Pet şişelerdeki kanlar, sokakların geceleri boş oluşu, insanlar arasındaki garip ilişkiler, bir vampir filminden daha çok dram ve bunalım bir film halini almasını sağlamakta.
Ancak filmin konusu, dağılmayan yapısı ve kendini tamamlayan yapısı ile ve de sağlam bir sabrınız varsa kendini çekebilir.

2 yorum:

desertrose dedi ki...

Şimdi yorumlara bakıyorum herkes bir oldboy dan bahsediyor. İzleyenler, yönetmen aynı olunca bu filminde güzel, sıradan bir vampir filminden de farklı olacağını düşünmüşler.

İzledim ve gerçekten de farklı bir film olduğunu gördüm. Artık odunluğumdan mı sanatsal bir bakış açım olmadığından mı bilemeyeceğim inanılmaz sıkıcı buldum filmi.
Birde uzun ki izle izle bitmiyor, hatta bir ara film bitti sandım ama izlenebilir kısım bittiğini düşündüğüm andan itibaren başlıyormuş, yani film hareketleniyor.

Durdun ve bunalımlı filmimizi hareketlendiren sahneler, 1-2 aşk sahnesi ve kızın vampir olması, onun dışında zaten neredeyse filmin sonuna kadar masa başında oyun oynuyorlar:)

happy owl ironic dedi ki...

(;> ilginçmiş izlene bilir diyodum ki yorumdan sonra cesaretim kırılır gibi oldu (;> ama denk gelirse izlerim merak ettim ufak ufak çaktırmadan (;>