12 Mart 2010 Cuma

Pırıvisli On Lost

Bu diziyi izlemeyen var mı bilmiyorum ama bana artık feci şekilde daral gelmiş durumda. Afakanlar veya afacanlar her neyse onlardan basıyor arkadaş her hafta. İzledik, izledik beş yıl geride kaldı. Bu beş yılın büyük bir bölümü de bekleyerek geçti. Sen neymişin be arkadaş? Hasta ettin kendine, ama karşılığında hiçbir şey vermedin bize. Aynı sigara gibisin be! Artık sırf inattan seyrediyorum seni. Öyle keyif aldığım filan yok. Tek düşüncem “Bitsede gitsek”
Buradan kimse kusura bakmasın dizide oynayan karakterlere (Oynayan oyunculara değil) üç-beş kelamım olacak.

Jack Sheppard: İlk başlarda sevdim seni. O doktor hallerinle herkesin kırığına, çıkığına, dikenine koşturdun gözüme girdin. Ama bölümler geçtikçe dağıttın kendini. İçkiye, hapa vurdun. Gerçi biliyoruz hepimiz sebebini (bkz. Kate Austen) Ama değer mi Jack Sheppardım? Sen ki Birinci sınıf bir omurilik cerrahısın. Kendini harap ettin bu yellozun yolunda. Bu kadar mallık yaptın en sonunda okyanusa aval aval bakar düşünürsün işte öyle.

John Locke: Başından beri bu adamda bir numara var dedik. Ki bunda haklı çıktık. Ama e be senaristler şu dizide en çok sevdiğim adamı o adam olmaktan çıkardınız, siyah duman yaptınız. Ne diyim Mr. Eko (Adebisi) kovalasın sizi. Neyse, artık black smoke da olsan yinede seviyoruz seni arkadaş. Yak, yık, senin icraatlerin olmasa bu dizi gider 5 sezon daha. Bende mal mal izlerim. Öldür hepsini, gebert.

James Ford: Veya Sawyer. Ya sen ne biçim adamsın? Daha adaya ilk düştüğün günden beri böyle bir bad boy havaları, bir pelerin savurmalar, bir adam sendecilik. Ama aferin aferin. Onsekizinden, kırkbeşine kadar baya bi yer ettin kadın hayranlarının kalbinde. Ama kutup ayısı vurmaktan daha yararlı bi icraatini göremedik şimdiye kadar Lefleur efendi.

Hugo Reyes: Şirinsin, Ama bir o kadar da malsın. Kıvırcık şişko seni. Adada dadandın mangoya, avokadoya ama o kilolar nasıl hala duruyo ben anlamadım. Heralde milletin yediğinin 10 katını yiyosun. Dombili. Ama sana da fazla yüklenmemek lazım en azından Star Wars fanısın.

Kate Austen: E ben sana ne diyim be kadın! İçten pazarlıklı çilli çiyan seni. İz sürmekten iyi anlıyorsun birde iki tane filinta gibi delikanlıyı birbirine düşürmekten. O Claire, çocuğunu aldın diye baltayı indiriverse kafacığına o kadar mutlu olacağım ki. Sana ne desem az. Hani başlarda hikayen ilginçti. Kolların kısa olmasına rağmen güzelde bir hatunsun ama o kadar cıvıdın ki yedin bitirdin kredileri. Öl artık.

Benjamin Linus: Pörtlek kurbağa seni. O kadar yalan dolan, dalevere sonunda böyle kendi mezarını kazarken bulursun işte. Ağladın zırladın Ilana’ya affettirdin kendini. Ama sen ne üçkağıtçısındır ben bilirim. Eline geçse bir pislik yaparsın bizim lostilere. Tam Elba adasındaki Napolyonsun diyeceğim ama Napolyona hakaret olur bu. En azından Waterloo’ya kadar bütün Avrupayı ele geçirmişti Napolyon. Sen daha 3-5 istasyonu elinde tutamadın. Armut.

Sun & Jin Kwon: İkinizi beraber yazdım. Çünkü ancak ikiniz bir adam edersiniz. İbişler. Hanginiz aday belli değil ama bence ikinizden de aday maday olmaz. Dizideki romantik unsur musunuz nesiniz? Onu da anlamadım. Yararınızda yok zararınızda. Takılın öyle.

Miles: Ölü sevici, emo Çinli seni. Ölülerle konuşuyorsun iyi hoş anladık da. Bir faydan olsun be arkadaş bir şeye. Birde bi havalar, bir bu dağları ben yarattım havası. Uyuz herif. Ancak milletin mezarını kazıp elmaslara çök sen. Bir ne oluyor? Nasıl yırtıcaz buradan diye düşünmek yok. Ilana ne derse onu yap sen daha.

Richard: Veya namı diğer Richardus. İlk başlarda vampir gibi yaşlanmamandan dolayı aha dedik bütün sır bu herifte. Bu adam çözecek herşeyi. Tabi bu lost gene ters köşeye yatırdı bizi. Bütün sırrı çözecek adam almış dinamiti eline “Yetti artık, jakob’cığımda öldü. Yaşamanın anlamı kalmadı böhü böhü” diye zırlamaya başladı. Arkadaşım tamam çok seviyosun Jakobı. Ama ölümsüzsün be adam. Çıkıp gitsene adadan. Git. Amerikaya git. Bırak o sarı uyuzu. Hayatında bir kere karşı cinslerle ilgilen. Ne biliyim bi Megan Fox var, bir Erin Cummings var. Bunları da yaşamadan ölme. Ama yok baştan anladık senin o sürmeli gözlerinden ne mal olduğunu.

Sayid Jarrah: Sevgili Republican Guardım. Sen bu saydıklarımın en salağısın. Gittin, kabak kafaya inandın, sonra geldin Ujiyo’yu boğdun, John Lennon’unumuzu da kestin. Sonra oturursun öyle havuzun başında 5 yıldızlı otellerin şebelek animatörleri gibi. Hayır sende hiç mi akıl yok. Dark sida geçen kime ne zaman hayır gelmiş? Misal Anakin. Palpatine’nin köpeği oldu. Taktı maskeyi; kuuupe kuuupe ancak. Birde ne işe yaradığını anlamadığım bir pano var kıyafetinin önünde. Ancak o kadar. Anakin şapşalı bile en sonda doğru yolu buldu. Sen bulamazsan O çirkin Nadia sana haram olsun. Veya dur olmasın.

Jakop & Esau(Black Smoke): Size ne denir ki? Madem bu kadar evil twinlersiniz, Habille Kabilsiniz ya sahilde bi güreşsenize bir kere. Kündeye gelen tıpış tıpış alsın voltasını. Veya ne bileyim el kızartmaca oynayın, best of three taş-kağıt-makas oynayın. Veya siyah beyaz hesabı oturun bi tavla atın o daha çok uyar size. Yenilen alsın tavlayı koltuğunun altına gitsin ne yaparsa yapsın. Ben 6 yılda bıktım, siz hala bıkmadınız. İnce ince planlar, acayip acayip listeler ne sabır varmış sizde.

Eski sezonlarda arka planda ateş yakan, odun toplayan Lostiler: Size saygım sonsuz. Öldünüz, kurtuldunuz bu malların elinden. Ruhlarınız şad olsun.

Saygılarımla.

P.S: Ve bütün bu yazdıklarımla ilgili şu linke bir göz atmanızı rica ediyorum.

http://img.photobucket.com/albums/v633/njscorpio/Lost/BenandSayid.jpg

7 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

hehe süper yazı bence, allah bu lost un tepesinden baksın emi diyesim var ama izletiyo mu kendini izletiyo, bitsede gitsek kısmı kesin, lan kaç bölüm kaldı hala bişileri bi yerlere bağladıkları yok adamların, yada yeteri kadar bağladıkları yok dielim. ama neyse ki son sezon biticek kurtulacaz (;>

Fücur dedi ki...

Ben zamanında iki bölüm izlemiştimde hakkaten beğenmemiştim. Bence vakti boşa geçirmek için daha komik ve dalga geçirecek diziler izlenmeli. Misal Ezel, Aşkı memnu, kavat yelleri

deserthawk dedi ki...

lost yada başka bir dizi(bağımlılığına göre değişir) izlemek için benim önerim sezon sonunu beklemek. 1 kere bekliyorsun ama hepsi elinin altında oluyor sonra 1 bölüm daha 1 bölüm daha...

Silentmoon dedi ki...

Bende ilk iki üç bölümü izleyip sıkılanlardım.
Buna karşın eninde sonunda izleyeceğimi biliyorum ama izlemeye başlamam için dizinin bitmesi gerekiyor.
Çünkü hiç bitecekmiş gibi gelmiyor bana, sonu olmayan bu tarz dizileri izlemeyi sevmiyorum... :) o yüzden hele bir bitsin sonra izleriz nasılsa.

DreadfuL dedi ki...

1. sezonda 10 bölüm izledim ama artık izlemiyorum, abim gibi izleyeceğimi de düşünmüyorum :D yazı gerçekten hoş olmuş :)Lost never ends buddy.. :D

Bloodlust dedi ki...

Valla keşke bende hiç başlamasaydım diyorum artık dreadfulcuğum. En iyisi deserthawkın dediği gibi yapmak. Bekliyceksin, sabrediceksin. bütün sezonlar elinin altında olucak. Oturup keyifle izliyceksin. Ama artık çok geç.

Farmerfam dedi ki...

Cıvıdılar bence artık