16 Haziran 2011 Perşembe

2011 Konser Sezonunu takdimimdir !


Blogspotta kendi adımla açılan etikete bakayım dedim, neler yazmışım diye. Konser namına bu yıl hemen hiçbirşey yazmamışım. Nitekim henüz sezon başlamadı sayılır, fakat pazar günkü Sonisphere Festivalinden itibaren başlıyor. Ekşi sözlükte bir yazar AKP hükümeti döneminde Türkiyedeki konser çılgınlığını değerlendirmeye çalışmış, ne yorum yapsam az galiba. En son yorum yaptığımda "U2'yu biz getirdik" "Bono referanduma EVET diyor !" gibi manşetlerle karşılaştım o yüzden susuyorum artık bu konuda. Fakat organizatör firmaların hükümete yakınlığı yadsınamaz bir taban oluşturuyor bu hadisede.

Herneyse bu yaz kimleri izleyeceğiz ? Nerelere gideceğiz ?
Tarih sırasıyla yazmakta fayda var ;

18 Haziran Cumartesi / Rick Martin / Kuruçeşme Arena : Evet biraz geçen on yılın kahramanı abimiz fakat Türkiye onu hep sevdi. Genç kızların Brad Pitt alternatifi la bi vidan bile yok ya şarkısı ile ünlenen abimiz bu cumartesi İstanbulu sallayacaktır.

19 Haziran Pazar / Sonisphere Festivali / Maçka Küçükçiftlik Park : Katılımcı gruplar arasında yıllardır beklenen ve Türkiyeye ilk kez gelen Iron Maiden var. Bu üç gitarlı heavy metalin dev grubundan önce festivalin diğer grupları arasında Alice Cooper, Slipknot, In Flames ve Mastodon grupları var. Özellikle Alice Cooper'ın performansını oldukça merak ediyor ve kesinlikle katılıyorum.

20 Haziran Pazartesi / Amy Winehouse / Maçka Küçükçiftlik Park : Beş grammy sahibi ( kim grammy'yi hala sallıyor bilmiyorum ama) Amy meraklısı için İstanbula geliyor. Müzik eleştirmenlerince gelecek vaadeden bir sesi olduğu söylenen bu hanım, kariyerini uyuşturucu ve alkolle bitmenin eşiğine getirip küllerinden tekrar doğmuştur. Bana sorarsanız konsere gitmek için en sağlam nedeniniz ön grup Oi Va Voi olmalıdır ( iki kez izledim, garantili ).

26 Haziran Pazar / Jamiroquai / Kuruçeşme Arena : Hemen hemen yirmi yıldır acid jazz ve elektronik müzikte en az Fat Boy Slim kadar çığır açan ve kendi tarzını yaratan bu garip şapkalı adamı izlemeye gidecek birçok kişi olacaktır.

2-3 Temmuz / Efes One Love Festival / Santral İstanbul : Festival ilk açıklandığında "Pilsen" kelimesinin olmadığı afişler, daha sonra danıştay kararı ile hem 24 yaş sınırı hemde bira reklamı yasağının kalkmasından dolayı değiştirildi. Şimdi daha çok izleyenin rağbet edeceğini beklediğim her yıl tekrarlanan bu alternatif , indie rock ve elektronik festivalinin bu seneki grupları şöyle ; Suede, Manic Street Preachers, Editors, Cake, Happy Mondays ve hiçbirimizin bilmediği gayet kaliteli diğer alternatif yerli ve yabancı müzisyenler. Dip Not : Festivalde yıldızı yeni parlayan Model grubu da sahne alacak.

6 Temmuz Çarşamba / Elton John / Ankara Arena : Gazetelerde bile dünyanın en ucuz Elton John konseri diye boy boy yazdılar. Artık şehrimize gelmiş, Eltim John abime gidiniz bir zahmet. Ben 75 liraya bilet aldım, Cem yılmaz 100 lira. Al reklamını bile yaptım.

8 Temmuz Cuma / Bon Jovi / Türk Telekom Arena : Aor rock temasından hard rock ve popüler rock gibi birçok müzik stiline damgasını vurmuş seksenlerin kabarık saçlı abilerimiz, 18 yıl aradan sonra tekrar ülkemizdeler. Üzücü haber ise, alkol tedavisi gören grubun muhteşem gitaristi Richie Sambora'nın konsere katılmasının belli olup olmadığı. Her ihtimale karşı gidilip Runaway ve Livin On A Prayer söylenmesi gerektiğine inandığım konserdir.

10 Temmuz Pazar / Judas Priest & Whitesnake / Maçka Küçükçiftlik Park : 40 yılı deviren Judas ayrılıyor gençler. Çok fanatiği olmasamda grubu ilk ve son kez canlı izleme fırsatını kaçırmayacağım. Bunun yanı sıra Whitesnake çıkardıkları son albüm Forevermore turnesi kapsamında bu konserde olacak. Bitmedi ! yerli sağlam rock gruplarımızdan Pentagram ve Malt da aynı sahnede olacak.

16-17 Temmuz / Rock N Coke / Hezarfen Havaalanı : YIllardır yapılan fakat istenilen sansasyon bir türlü yaratılamayan emperyalist festival Rock N Coke bu yıl biraz akıllıca hareket edip kendini Temmuza yani İstanbul'da yağmurun olmadığı bir döneme aldırmış. Kadro yine sağlam ve yine " her yaştan ve çeşitten insan gelmeli" teması üzerine oluşturulmuş. Katılacak gruplar arasında, Limp Bizkit başı çekiyor. Akabinde Motörhead, Travis, Moby, Skunk Anansie, Thievery Corporation ve birçok yerli yabancı müzisyen mevcut.

26 Temmuz Salı / Duran Duran / Maçka Küçükçiftlik Park : İşte senelerdir beklediğim an ! A-ha dağılmadan önce defalarca organizatörlere eposta atıp grupla iletişim sağlatmak için uğraşmıştım. Aynı durumun Duran Duran için yaşanmasından korkuyordum ki güzel haber Facebook sağ sütun reklamlarından gözüme ilişti. Efsane grup yıllar sonra zar zor birleşen efsane kadrosuyla ilk kez ülkemizde. Kesinlikle kaçırmamanızı tavsiye ettiğim, son iki albümünün vasat olmasının bile bu konserin enerjisini aşağı çekemeyeceğini düşündüğüm hadiseyi mutlaka izleyin.

1-28 Temmuz / İstanbul Caz Festivali / Çeşitli Mekanlar : Festivalden öne çıkan etkinlikleri sıralayacak olursam , bunlar sırasıyla;
6 Temmuz / Jamie Cullum / Santralİstanbul
7 Temmuz / Alp Ersönmez feat Bugge Wesseltoft / Salon İKSV
11 Temmuz / Raul Midon & Richard Bona / İstanbul Arkeoloji Müzesi
13 Temmuz / Randy Crawford, Joe Sample, Natalie Cole / Harbiye Cemil Topuzlu
19 Temmuz / Paul Simon / Harbiye Cemil Topuzlu
28 Temmuz / Joss Stone / Santralİstanbul

Şimdilik haberim olan konserler bu kadar. Tabiki yerli müzisyenlerimizin turneleri de var. Onları takip edersiniz artık.

3 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

üstad ellerine sağlık. Bu yaz muhtemelen gene hiç birine katılamayacağım konserlerin. ama sen ve gidecek diğer arkadaşlardan konser yorumlarını öğrenmekte ayrı bir keyif ve alışkanlık haline geldi bende (;>

Fücur dedi ki...

teşekkürler dostum, bende gittiğim hepsinden fotoğraf ve yorumlarla geri döneceğim umarım senin için :)

Farmerfam dedi ki...

Canım benim eline sağlık
ben de baykuş kardeşime katılıyor resimlerini ve yorumlarını bekliyorum :D