1 Haziran 2011 Çarşamba

Rango



Merhaba sevgili fitnefucur ekibi :D

Bugün sizlerle bir animasyon komedi-macera yapımı olan Karayip Korsanları'nın yönetmeninin (Gore Verbinsk) elinden çıkan Rango'yu paylaşacağım.

Filmde kendi çapında(akvaryumunda) bir hayata sahip olan isimsiz kahramanımızın geçireceği bir trafik kazası sonucu Batı Ruhunu keşfetmesi ve Rango ismini alarak bir kasabanın kahramanı haline gelmesini izleyeceğiz. Johnny Depp in seslendirdiği Rango'yu çoğu zaman bir kimlik bunalımının içine sürüklediği komik durumlarda bulacağız.

Seslendirmelerdeki diğer ünlü isimlerede değinmeden geçemeyeceğim;
Isla Fisher, Abigail Breslin, Alfred Molina, Bill Nighy, Harry Dean Stanton, Ray Winstone ve Batı Ruhu rolüyle Timothy Olyphant.

Bunun dışında teknik yönden bir ilke imza atılmış.İlk kez farklı ve üst düzey bir teknoloji kullanan Hollywood bu konuda gerçekten çok başarılı olmuş.Çizimleri, mekanlar, karakterlerin dış görünüşü, hemen hemen herşey profesyonelce yaratılmış, kısacası çok yaratıcı bir animasyon ortaya çıkmış.

Zevkle dinlediğim müzikleri ise Hans Zimmer yapımı.

Kendini ve zamanla da kasabayı kurtaran bilindik klasik Western efsanelerine heyecan verici yeni bir boyut katıyor.

Ayrıca kendisi de başlı başına bir Western efsanesi olan Clint Eastwood'u da küçük bir rolde izleyebilirsiniz.

1 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

yakın zamanda izlemiş olduğum çok sevdiğim bir yapım kendileri. seslendirmeleri baya başarılı buldum.Johnny Depp' in oyunculuk yeteneği görsellikle sınırlı olmadığını farkedebiliyorsunuz. Çok ii bir seçim bence. İzlenmeli vede dinlenmeli.