11 Ekim 2011 Salı

Türk Kahvesi

Türk Kahvesinin kırk yıllık hatırı vardır derler. Ama tuzlu kahveden kimse bahsetmez. Tuzlu Türk kahvesini her yerde içemezsiniz. Ya şeker ile tuzu karıştırmanız gerekir. Ya da hayırlı bir işe gitmeniz lazım; ben ise şeker ile tuzu karıştırmadım.
Bu sebepten ötürüde arkadaşlara bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Tuzlu kahve nasıl içilir?
  • Ağırlınızı koyabilirsiniz. Kıza dersiniz ki ben o kahveyi içmem. Ancak kız yine de yapacağım nasıl içmeyeceksin ki diyebilir. Ona vermeniz gereken cevap üstüne dökerim bir anda sonrada ay yanlışlıkla oldu özür dilerim diyebilirsiniz. Bu baya etkili bir yöntemdir.
  • Bir başka yöntem ise kaleyi içten fethetmektir. Bu yöntemde kızın annesini fethetmeniz gerekir. Çocuk çok iyi ona tuzlu kahve içirmemeliyim demesi gerekir. Bu yöntemin garantisi bir öncekine göre daha düşüktür.
  • Bir diğer yöntem ise bu kahveyi içmektir. Ama nasıl? Bizim gibi içki içmeyi bilen insanlar. Ne kadar iğrenç olursa olsun pek çok şeyi içebilirler. Yani ünlü gelen içeceği hooop arkaya atma yöntemi sadece boğazda hissedilir.

3 yorum:

Farmerfam dedi ki...

Farmerfam likes this !! :D

happy owl ironic dedi ki...

yalnız dikkat edilmesi gereken konu kahvenin soğumasını beklemektir gibi geldi bana. sıcak kahveyi hoop diye boğaza göndermek pek hoş bi yöntem gibi gelmedi ama genede süper taktik bence. önce insanlar lafa tutulur. yada başkalarının konuşması dikkatle dinleniyormuş gibi yapılır. bu arada kahve bir miktar soğur. kahveni içmiyormusun soruları dayınılmıyacak düzeye yaklaştığı zaman, hoop işlemi yapılabilir gibi (;>

Fücur dedi ki...

Çok daha garanti olan yöntem ise; uzun kollu ceketinizin kol yenine sakladığınız yumuşak plastik kaba çaktırmadan kahveyi dökmektir :) Tabi ben öyle yapmadım. Sağolsun benim kahvenin içine tuzu baldız attığı için oranı pek becerememiş... dolayısıyla gayet şekerli içtim :)