1 Ocak 2008 Salı

0 km.

-Abi geçen gün bir araba aldım Allah seni inandırsın 0 km. fabrikadan çıktığı gibi getirmiş adamlar galeriye inanılmaz bir şey.

-Yok olm lan olur mu öle şey onun km siyle oynamışlardır kesin.

Yani bir arabadan bahsediyor olsaydık eğer bu şekilde cümleler kullanmamız gerekebilirdi. Ama 0 km. Levent Yüksel’in kurmuş olduğu bir grup kendisi bass gitar ve de grubun solistliğini yapıyor. Yalnız inanılmaz süper bir grup mutlaka dinlemeniz lazım diyemeyeceğim yani daha doğrusu kaliteli müzikler yaptıkları doğru, ama biraz blues havasına biraz da sert rock çaldıklarını söyleyebilirim. Parçalar belki 1’den fazla dinlense daha güzel gelebilir. Ilk dinleyişi göz önüne alırsak çok da süper gelmediğini ama kaliteli sound’u yakaladıklarını söyleyebilirim.

Konserde 0 km.’nin kendi parçaları dışında Levent Yüksel’in yıllar önce ses getirdiği Medcezir albümünden de birkaç parça çaldıklarını ve de gerçekten o dakikalarda eskilere giderek çok eğlenceli zaman geçirdiğimi söylemek istiyorum. O albümün diğer albümlerine pek yansımaması üzücüdür elbette.

Konseri güzel kılan bir başka etken ise mekanın Saklıkent gibi çok büyük, hangar gibi bir alanda veya vişnelik gibi çok daha fazla kişinin izleyebildiği bir yerde olmayıp. Çankaya’da Atakule’nin dibinde pub gibi bir mekanda olması daha sıcak bir hava kattı.

Uzun lafın kısası bence denk gelirse 0 km.’yi fırsatınız olursa izleyin derim.

Hiç yorum yok: