21 Ocak 2008 Pazartesi

Golden Dragons

Türkçe olarak altın ejderhalar. Var olan kaynaklara veya var olduğu sanılan dünya üstünde altın olan ejderhaların boyutları :
  • Maximum Height: 22 feet
  • Maximum Weight: 1,280,000 pounds
  • Maximum Wingspan: 135 feet
  • Breath weapon: Cone of fire, cone of weakening gas
  • Habitat: Anywhere, although they prefer secluded lairs
  • Diet: Small gems and pearls; they do not eat any living creatures
  • Preferred Treasure: Art, especially paintings and sculptures

Şeklindedir. Aynı zamanda bunlar genelde insan formunda dolaşırlar ve de herhangi bir kötülük gördükleri zaman da onu yapanı cezalandırırlar. Burdan çıkan sonuç lawful good olduklarıdır. Çıkan sonuç Beowulf’da bunuda göz ardı ettikleridir. (Eklemek istedim) evil bir gold dragonla nereye kadar!!!

Birde bu gold dragonların en büyük özelliği kavga etmeden önce oturur bir konuşur. Sebep sonuç ilişkisini inceler değerlendirme yapar. Eğer ki (o da çok nadir olur zaten) bu kavgaya gerekli görürse; tutabilene aşkolsun. Adam psikopat. Aynen hulk geldi nedense aklıma. Velhasıl garip yaratıklarmış gerçekten, aynı zamanda insancıl daha doğrusu insanlardan daha insancıl.

3 yorum:

happy owl ironic dedi ki...

desert hawktan böle fantastik bilbiler beklemezdim açıkçası şaşırdım vede taktir ettim. madem fantastik bir film yapıyorsun araştıracaksın filminin konusunu dayandırdığın fantastik öğeleri. gerçi bewolf u izlemek daha kısmet olmadı ama izleyen arkadaşlar daha iyi yorumlarlar.

deserthawk dedi ki...

yani böyle bilgiler kafadan uydurulmuş veriler değil bildiğin oturulup araştırmasıyla beraber yazılmış bir yazıdır. filmi boş değil eleştirel bir gözle izlemekte ayrı bir yazı konusu olabilir.

Bloodlust dedi ki...

Şimdi filmi boş değil ama eleştirel bir gözle izlemek konusuna kesinlikle bende katılıyorum. Ama insanın eleştiri yapmadan önce ne izlediğini de bilmesi gerekiyor az çok değil mi? Öncelikle Bewolf değil Beowulf.Bu küçük düzeltmeden sonra açıklamalarımı yapayım. Deserthawkın çalışması iyi olmuş güzel olmuş ama kusura bakmasın biraz eksik olmuş.Bahsettiği altın ejderhalar sadece AD&D kaynaklarına göre Lawful Good. Şimdi AD&D ye göre metalik,yani altın,gümüş ve bilimum değerli maden renklerini taşıyan ejderhalar iyi.Bunların karşısında mat renkli olanlar kırmızı,siyah,yeşil,beyaz vb. olanlar ise evil. Ama konumuz bu değil. Ejderha konusunda AD&D yi baz almayı ben anlamadım. AD&D deki bir takım dallamalar bunu böyle sıktı diye inanmak zorunda değiliz. Hadi bazı naif arkadaşlar ben ejderha deyince sadece AD&D yi bilirim derlerse onlara zaten sözüm yok. Ama AD&D ninde bu palavraları uydururken ve çarpıtırken yararlandığı bir kaynak var.Oda Dünya Mitolojisidir. Tamam sen mitolojiyi çarpıttın,iyi halt ettinde azıcık okuyan insanı kandıramazsın. Altın Ejderhaların dünya üzerindeki asıl kökeni Çin mitolojisidir.Çin altın ejderhası kendi içinde hem iyi hemde kötü kavramını birlikte barındırır. Bunun adına ying-yang diyoruz.Beowulf bir AD&D uyarlaması olsaydı Deserthawka sonuna kadar katılır, bu konuda destek olurdum.Ama değil.